BBC One și Netflix vor lansa co-producția Dracula

BBC One și Netflix vor lansa co-producția Dracula

BBC One își unește forțele cu Netflix și lansează co-producția Dracula, semnată de creatorii Sherlock, drama multi-premiată BBC. Mini seria de trei episoade de 90 de minute este scrisă și creată de Steven Moffat și Mark Gatiss și inspirată de povestea clasică a lui Bram Stoker. Cele trei episoade de lung-metraj vor readuce în atenție lumea lui Dracula, vampirul care a făcut ca personajele negative să devină atrăgătoare. În Transilvania anului 1897, contele însetat de sânge concepe un plan împotriva Londrei Victoriene.

Pregătește-te să pătrunzi în lumea lui Dracula

Seria va avea premiera pe BBC One în Marea Britanie și pe Netflix în regiunile în care serviciul este prezent. BBC Studios Distribution, care a intermediat înțelegerea cu Netflix pentru Hartswood Films, este distribuitorul internațional.

Steven Moffat și Mark Gatiss, creatorii, scenariștii și producătorii seriei, au declarat: „Au existat întotdeauna povești despre rău și forțele ale răului. Ce e special în cazul poveștii lui Dracula este că Bram Stoker i-a dat răului un erou.”

Charlotte Moore, Director of Content BBC: „Duo-ul genial format din Steven Moffat și Mark Gatiss și-a îndreptat atenția către Dracula pentru o producție eveniment marca BBC One.”

Piers Wenger, Controller BBC Drama, a spus: „Viziunea ingenioasă pe care o au Steven și Mark asupra poveștii lui Dracula este deopotrivă isteață și înspăimântătoare. Datorită celor doi, fanii vor vedea creația lui Bram Stoker într-o lumină cu totul nouă. Suntem încântați să colaborăm cu ei și cu extraordinara echipă Hartswood pentru încă o serie britanică de succes.”

Mini seria Dracula a fost comandată de Charlotte Moore (Director of BBC Content) și de Piers Wenger (Controller of BBC Drama). Aceasta e scrisă și creată de Steven Moffat și Mark Gatiss; producătorii executivi sunt Mark Gatiss, Steven Moffat și Sue Vertue pentru Hartswood Films și Ben Irving pentru BBC. Producția va fi gestionată de Larry Tanz pentru Netflix.

Foto: Northfoto

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com