4 motive să vezi 13 Reasons Why, sezonul 2

11 milioane de tweeturi în prima lună de la lansare și primul loc în topul serialelor căutate pe Google în 2017: 13 Reasons Why a fost deopotrivă cel mai controversat și vehiculat serial al anului trecut.

Premiera celui de-al doilea sezon are loc astăzi și pentru că am avut ocazia să tragem deja cu ochiul la câteva episoade îți dăm câteva motive să îl pui pe lista de binge watch în acest weekend.

Dar mai întâi să ne aducem aminte cum s-a încheiat primul sezon:

Ce trebuie să știi despre al doilea sezon: 

Vei avea la dispoziție 13 noi episoade ce prezintă drumul complicat al personajelor spre vindecare și recuperare. Suntem la câteva luni distanță de finalul primului sezon iar liceul Liberty High se pregătește de procesul intentat de părinții Hannei. Cineva însă încearcă din răsputeri să păstreze ascuns adevărul despre moartea ei. O serie de fotografii polaroid îi ajută pe Clay și pe colegii săi să descopere un secret revoltător, dar și o conspirație menită să mușamalizeze totul.

Vei face cunoștință cu noi personaje. Distribuția originală revine în integralitate (Hannah apare și ea în acest sezon sub forma unor flashbackuri dar și în halucinațiile lui Clay), iar ei i se adaugă actorii Anne Winters (care o joacă pe Chloe) și Brandon Butler (care îl joacă pe Scott Reed), două personaje cheie în rezolvarea misterului cu privire la moartea Hannei. 

Ca și primul sezon, serialul aduce în discuție subiecte sensibile și extrem de actuale: nu doar suicidul, ci și violul, autovătămarea, bullying-ul otzyvycasino sau sexismul. Iar în contextul mișcării #MeToo, acestea sunt cu atât mai relevante.

Sountrack-ul este un bonus și în acest sezon. Șoptim doar atât: pregătește-ți Shazamul pentru că vei recunoaște melodii semnate Years & Years, One Republic sau Parade of Light.

Cel de-al doilea sezon este disponibil pe Netflix începând cu 18 mai. Trailerul: 

Foto: Netflix 

Tags:
mirela.ujica
mirela.ujica@glamour.ro