15 videoclipuri care ne-au plăcut în 2017

E drept: în afluxul de informație care ne invadează viața, videoclipurile încep să aibă viață din ce mai scurtă (iar uneori chiar ajung să treacă neobservate!). Ca să restabilim ordinea în lume, am făcut un top al celor mai bune videoclipuri de anul acesta, care sperăm să îți rămână și ție în minte.

Arcade Fire – Creature Comfort
Pentru piesa produsă de membrul fondator Portishead, trupa canadiană Arcade Fire apare în costume strălucitoare și, însoțiți de neoane și stroboscoape, oferă un soi de preview pentru concertele lor la fel de extravagante.

LCD Soundsystem – Tonite
LCD Soundsystem au revenit anul acesta cu excelentul album „American Dream”, după o pauză de șapte ani. Videoclipul îți oferă ocazia să observi fiecare instrument în parte și procesul lor creativ.

Kendrick Lamar – HUMBLE
În primul videoclip de pe albumul „DAMN.”, Kendrick Lamar este îmbrăcat în Papă, joacă golf pe capota unei mașini, are capul în flăcări, toate acestea într-un Los Angeles inconfundabil. Te-am făcut curioasă? Apasă play!

The National – The Dark Side of the Gym
Cel mai recent videoclip al piesei „Dark Side of the Gym” de pe noul album Sleep Well Beast, este regizat chiar de Justin Peck, coregraful New York City Ballet.

Future Islands – Ran
„Ran” îl prezintă pe Samuel T. Herring, solistul trupei, alergând pe autostradă și prin pădurea din Maryland. O piesă intensă și plină de emoție, așa cum ne-au obișnuit cei de la Future Islands.

Spoon – Do I Have to Talk You Into It
Britt Daniel, solistul trupei, declara că a făcut un studiu și a aflat că 80% dintre fanii trupei sunt designeri grafici, așa că au pus la cale un videoclip în care fotografii cu el sunt procesate în Photoshop și l-a dedicat fanilor.

Perfume Genius – Slip Away
Videoclipul se dechide într-un decor pastoral și înfățișează o pereche dansând, până când aceștia încep să fie urmăriți de doi indivizi bizari.

The XX – I Dare You
Filmat în Los Angeles, clipul celor de la XX o aduce în prim-plan pe actrița din serialul Stranger Things, Millie Bobby Brown. De văzut!

Bjork – The Gate
Videoclipul începe cu Bjork cântând la flaut într-un decor pastoral și reprezintă totodată prima privire asupra „Utopiei” ei, un prim video dintr-o serie ce se anunță cu adevărat halucinantă.

St. Vincent – New York
O explozie de culoare totală, videoclipul „New York” al lui St. Vincent și de fapt, întregul album, abordează în mod ironic teme precum sex, droguri și tristețe, așa cum însăși artista afirma într-un interviu.

Radiohead – Lift
Pentru reeditarea albumului OK Computer cu ocazia a 20 de ani de la lansare, Radiohead au lansat video-ul piesei Lift.

Lorde – Green Light
Filmat pe peliculă de 16 milimetri, videoclipul este bazat foarte mult pe abilitățile lui Lorde de a improviza. Filmând analog, regizorul Grant Singer a vrut să elimine tocmai sentimentul de videoclip filmat în 2017 și să păstreze calitatea peliculei de a da eternitate filmării.

Lana del Rey – White Mustang
Desprins de pe ultimul său album, Lust for Life, videoclipul completează o abordare cinematică care te va face să apeși replay.

The Blaze – Territory
Trupa The Blaze este cunoscută pentru scurtmetrajele care provoacă dialog social. Videoclipul Territory nu face excepție, oferind un alt fel de a privi masculinitatea în cultura arabă.

Porches – Country
Filmat în partea de nord a New York-ului, Country este ultima piesă scrisă pentru noul album al trupei Porches. „Privită în contextul albumului – spune solistul – piesa se manifestă atât ca o plecare, ca o abandonare, cât și ca o sosire, o apariție.”

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com