PFW Report : Valentin Yudashkin

Unul dintre cei mai cunoscuți și premiați designeri ruși, Valentin Yudashkin a început să prezinte în cadrul Săptămânii Modei de la Paris în 1991, cu colecții de haute couture. A primit titlul de Artist Emerit de la Federația Rusă, creațiile lui sunt expuse în muzee precum Louvre, MET New York, Muzeul modei din California sau în cel din Moscova și a prezentat la Săptămânile Modei din New York, Paris și Milano. În 1996 a devenit membru al Camerei Sindicale de Haute Couture din Paris.

Designerii ruși au un stil complex, bogat, somptuos, cu multe detalii regale și volume pompoase. De multe ori, europenilor și nu numai le este greu să integreze piesele lor în ținutele de zi cu zi, dar, pentru colecția de toamnă/iarnă 2016, în decorul somptuos al Hotelului Le Westin din Paris, Valentin Yudashkin a propus o colecție ready to wear care chiar poate fi integrată în garderoba zilnică.

ValentinYudashkinAW16

ValentinYudashkinAW16

ValentinYudashkinAW16

Jachete din fâș, paltoane masculine, salopete și costume tip pijama, rochii largi, lejere, croieli ușor de purtat de orice tip de siluetă. Pentru a nu-și trăda originile, totuși, designerul a contrastat liniile simple ale pieselor cu materialele prețioase și tăieturile precise. Paietele, neoprenul, mătasea, broderiile strălucitoare, blana, catifeaua au scos în evidență latura sofisticată și fină a femeii.

ValentinYudashkinAW16

ValentinYudashkinAW16

ValentinYudashkinAW16

4

ValentinYudashkinAW16

hypewitPFWhypewitPFW

Poze: TheHypeHunter

Rochie Marques Almeida | Pantofi Alexander Wang | Borsetă Marc Jacobs | Pantaloni Zara

Instagram @hypewit

Snapchat @hypewit

Adriana Matei
contact@misshypewit.com