PFW: Cesare Paciotti AW16

Născut din părinți pantofari, Cesare Paciotti a crescut cu mirosul pielii naturale si a reușit, împreună cu sora sa, Paola, să creeze un adevărat imperiu al pantofilor cu accente glam rock. Colecția propusă pentru sezonul rece nu duce lipsă de ținte, bocanci, pantofi cu tocuri foarte înalte și îndrăznețul bot ascuțit.

În 1980 prelua funcția de CEO a companiei tatălui său, care până atunci crea manual pantofi bărbătești, și lansează prima colecție sub numele de Cesare Paciotti. De acolo și până la a crea pantofi pentru Versace, Dolce&Gabbana sau Roberto Cavalli a fost doar un mic pas.

Pe lângă colecțiile faimoase, Paciotti a revoluționat modul de advertising al pantofilor, care până atunci erau fotografiați ca obiecte de sine stătătoare, și i-a pus in valoare transformându-i în piese statement în picioarele top modelelor internaționale ca Natalia Vojnovic, Anja Rubik, Carla Bruni, Isabeli Fontana sau Bianca Balti.

paciotti2

În decorul luxos și aglomerat al Hotel Plaza Athenee din Paris, după primirea călduroasă a PR-ului brandului italian și a unei discuții lungi despre pantofi, am descoperit colecția toamnă/iarnă2016 Cesare Paciotti. Tocuri foarte înalte în contrast cu bocancii masculini, ținte laolaltă cu pietre strălucitoare, genți cu sclipici și cizme ca de amazoană. Cu asta am rămas în minte când mi-am luat ochii de la impozantele piese, expuse într-un decor imposibil de pozat: întuneric blocat de o lumină mult prea puternică ce încerca să scoată cât mai mult în evidență pantofii.

paciotti4

paciotti3

paciotti6

Recunosc, nu sunt o fană a stilului mult prea brutal al designerului, dar am rămas cu gândul la saboții atât de în vogă sezonul acesta <3

paciotti5

Poze: TheHypeHunter

Instagram: @hypewit

Snapchat: miss.hypewit

 

 

Adriana Matei
contact@misshypewit.com