Miracolele există!

Și se pot găsi în Dubai, în cea mai mare grădină de flori naturale din lume, Dubai Miracle Garden. 

72000 m2 împânziți de peste 45 milioane de flori aranjate în diverse forme inedite, de la case, ceasuri, trenuri, inimi, cupole, trăsuri, mașini.

dmg11

dmg01

Drumul până acolo e lung, aproape te cufunzi în câmpul deșertic până să ajungi la miraculoasa grădină. E multă culoare și energie pozitivă în tot imensul spațiu, florile atât de firave te impresionează prin grandoarea formelor în care au fost așezate, iar lumina care le pune în valoare este perfectă, dar parcă lipsea ceva. Nici acum nu pot puncta exact ce, dar, de fapt, și Dubai-ului îi lipsește ceva. Viața și umanitatea aș spune, dacă chiar insistați să găsesc o formulare. Peisajul este frumos și impresionant, atât în Dubai, cât și în imensa grădină despre care vorbesc, dar totul fiind construit recent și într-un timp atât de scurt, nu a avut răgaz să se încarce cu energia localnicilor și a vizitatorilor, să își creeze propria poveste și să capete propriul farmec.

Dubai Miracle Garden nu îți oferă altceva decât o priveliște construită, poate chiar superficială, nu un peisaj natural, în fața căruia să te minunezi și care să te inspire. Florile sunt frumoase și te umpli de sensibilitate în orice formă le-ai admira, dar când cineva vrea în mod forțat să îți capteze atenția cu un așa zis miracol, s-a cam dus magia.

dmg09

dmg12

dmg08

dmg04

dmg07

Știu, pozele sunt superbe și totul pare idilic, dar realitatea și impresia pe care mi-a lăsat-o mie acest loc sunt un pic diferite.

Dubai Miracle Garden include și Dubai Butterfly Garden, o serie de nouă sere sub formă de domuri, în care fluturi din specii variate se plimbă necontenit și, cu puțin noroc se pot așeza chiar pe unul dintre vizitatori. Ceea ce mi-a părut a fi o experiență de-a dreptul simpatică la început, s-a transformat într-un semi-atac de panică.

După ce am trecut de prima încăpere, care te introduce subtil în lumea zburătoarelor colorate, cu o expoziție măricică de fluturi așezați în tablouri și forme diferite, am ajuns în coșmarul umed. Seră după seră, așezate circular și din care nu aveai voie să ieși până la finalul turului, ornamentate cu flori, plante, personaje celebre din desene animate, umezeala teribilă au fost elementele care au contribuit la starea mea de panică. Nu știu de ce, dar văzând atâția fluturi zubrând în jurul meu, deasupra mea, printre picioarele mele, peste tot!, umezeala care îmi îngreuna respirația și agitația copiilor care țipau și săreau să prindă câte un fluture m-au făcut să o iau la goană prin șirul interminabil de sere, oprindu-mă ici-colo pentru o poză.

De altfel, uitându-mă acum la poze, a fost frumos și mi-ar fi plăcut să vă arăt și o poză cu mine împrietenindu-mă cu delicatele zburătoare, dar nu am cum pentru că acest lucru nu s-a întâmplat. Disperare mai mare nu știu dacă am trăit vreodată :))

dbg01

dbg13

dbg07

dbg11

dbg03

dbg09

Photo: TheHypeHunter

Bluza COS | Colier H&M purtat ca bentita |  Jeans Zara | Adidas Originals | Ghiozdan ALDO

Website: www.misshypewit.com

Instagram: @misshypewit  |  Snapchat: @miss.hypewit

Adriana Matei
contact@misshypewit.com