Frankfurt, jurnal de călătorie glam

La mulți ani! Le urez tuturor cititorilor GLAMOUR să aibă parte de un an exact așa cum și-l doresc. Suntem în 12 Ianurie și până acum pot spune că am începutul anul cu dreptul. Sper că asta ați făcut și voi! Dacă nu, mâine când ieșiți din casă priviți drept înainte și porniți cu dreptul, gândindu-vă la aspirațiile noului an.

Eu mă aflu în Frankfurt, orașul meu preferat. Ca în fiecare început de an, îmi încarc forțele cu o călătorie la Frankfurt, unde îmbin două lucruri esențiale: jobul și plăcerea.

An de an, în luna ianuarie, sunt invitată la Messe-Frankfurt, unde vin în delegație. Pe lângă faptul că nu simt că este vorba de business, sunt înconjurată de prietenii apropiați și de familie. Cu timpul, am căpătat o pasiune nemărginită pentru acest oraș. În plus, pentru că aici am avut parte de orice tip de sentimente, simt că este a doua mea casă. Cred că am venit mai des decât la Sinaia și că îl cunosc aproape la fel de bine ca pe București. Persoane apropiate de inima mea locuiesc aici, iar faptul că îi revăd după câteva luni mă face extrem de fericită. Așadar, vizitele mele aici pot fi de orice natură – job, plăcere, distracție, dar mai ales dor.

2

Ultima oară am venit la Frankfurt în luna septembrie, când am zburat singură de la București pentru a-i vedea pe cei de la The Script. Odată cu cea mai frumoasă zi din viața mea (concertul The Script a fost dorința mea cea mai mare, fiind preferații mei în materie muzicală), am căpătat o atracție sufletească și mai puternică pentru acest oraș. Despre concert o să vă istorisesc in următoarele postări.

5

Câteva cuvinte despre delegație? Târgul Internațional Heimtextil este cel mai mare târg de comerț internațional pentru casă și textile de calitate, design, și funcționalitate inovatoare. Are loc anual și aduce peste 2500 de expozanți și peste 70.000 de vizitatori. A fost primul târg comercial al acestui sector și ne încântă de peste 40 zeci de ani cu cele mai noi și mai importante produse. La Heimtextil se prezintă noile colecții, cele mai importante și mai frumoase lucruri de cumpărat pentru casa ta, și se stabilesc trendurile noului an. Ca să fiu mai explicită, este un fel de Săptămâna Modei doar că aici vorbim despre arhitectură și design. Așadar, este cea mai importantă platformă ale acestor domenii, atât pentru producători și distribuitori, cât și pentru designeri și cumpărători.

1

3

Frankfurt e un oraș de poveste, situat pe râul Main, în Centrul Europei de Vest. Este poreclit „Bankfurt” precum și „Mainhattan”, cu aluzie la zgârie-norii din Manhattan și la râul Main, dar și datorită faptului că aici este sediul Băncii Centrale Europene. Este unul dintre cele mai ilustre orașe din Europa, atât pentru industria financiară, cât și pentru Aeroportul Internațional Frankfurt, care se situează pe locul opt în lista celor mai mari aeroporturi din lume, totodată fiind și cel mai mare și mai important aeroport din Europa, după Aeroportul Heathrow.

6

Este un oraș relativ vechic, însă ușor modernist, datorită faptului că a fost reconstruit după cel de-al Doilea Război Mondial, fiind puternic bombardat, în mare parte distrus. În Frankfurt vei vedea zgârie-nori și cea mai înaltă clădire din Europa, dar și construcții gotice, ce și-au păstrat farmecul de altă dată.

Încă nu am făcut poze pentru că abia am ajuns, însă am câteva fotografii de data trecută, ce merită văzute. Poate vă conving să vizitați acest oraș minunat, asta dacă nu ați făcut-o deja.
4

Cu drag,

Luiza

erika
erika.chivu@ringier.ro