Cum se poartă maleta în 2016

Un halat pufos și un coc prins în vîrful capului, o cană de ceai rooibos și o carte bună. Așa mă prinde fiecare seară în acest anotimp. Iarna parcă ne îndeamnă la relaxare, la căteva momente cu și pentru noi și poate la mai mult timp pentru lucrurile care ne fac plăcere.

Liniștea și starea de relaxare îmi sunt întrerupte de soneria telefonului și brusc transformate într-o agitație continuă. La capătul firului aud o voce grăbită ce îmi spune să mă imbrac în mai puțin de 10 minute și să il aștept în fața casei. Well, minunat, îmi plac surprizele, recunosc că aș prefera să fiu și pregătită pentru ele. Trec peste moment și încerc sa mă îndrept spre dressing, gândindu-mă care ar fi cea mai bună ținută, neștiind unde merg și pe deasupra având doar 10 minute la dispoziție, ceea ce pentru o femeie este insuficient.

Deschid dressingul si aleg o maletă neagră, o pereche de jeansi oversized, pantofii sport și un colier supradimensionat. Dar pentru că tot am ajuns să port o maleta, cred ca ar trebui să îți povestesc câte ceva și despre acest articol vestimentar, atât de apreciat abia acum, în ultima vreme.

Fusta tricotata, alegerea perfecta pentru iarna9

Geantă Michael Kors: AICI

Maleta s-a lansat drept un articol de lenjerie intimă, ce se purta pe sub sacouri, pulovere sau cardiganuri și făcea parte din garderoba muncitorilor, atleților și a marinarilor, iar purtarea ei nu presupunea niciun efort stilistic. Abia prin anii ’60 maleta a început să fie purtată de anumite personalități precum Audrey Hepburn, Marylin Monroe, Bob Dylan. Prin anii ’70 a devenit oficial o piesă vestimentară în toată regula și apărea tot mai des în combinații alături de jeanșii evazați cu talie înaltă. Iată că moda este ciclică și regăsim maleta în tendințele noului an, astfel că o piesă vestimentară evitată timp de 3 decenii revine la viață în acest an.

Outfit pentru o zi ploioasa9

Fusta tricotata, alegerea perfecta pentru iarna11

Helancă ZARA: AICI

Însă până la urma: Cum purtăm maleta in 2016?

Maleta poate fi atât subțire, clasică, mulată sau poate fi un pulover cu gulerul supradimensionat și croială lejeră. Ambele variante sunt încurajate și pot constitui baza unei ținute minimaliste. Cele strâmte pot fi purtate cu volum generos în partea de jos, precum fustele midii sau pantalonii cu croială lejeră, masculină sau chiar din piele. Merg de minune și pe sub salopete, sacouri, blazere și bineînțeles jeansi evazați.

White on white8

Rochia pulovar7

Puloverul cu gulerul supradimensionat poate fi purtat cu piese opuse ca dimensiune, precum fustele conice, jeansi sau pantalonii skinny și chiar fustele mini.

Nu uitați că maleta cere și un hairstyle potrivit; este de preferat să o purtați cu o coadă de cal la baza gâtului, o coadă împletită, un coc în vârful capului și chiar părul prins în maletă.

Ce purtam in plina iarna4

Vesta de toamna, MUST HAVE10

Maletă ZARA: AICI

Dacă vorbim despre accesorii, acestea sunt permise și vă puteți lasă imaginația să zburde. Puteți opta pentru cercei candelabru sau chiar un colier statement peste pulover, la baza gâtului. Feriți-vă însă de colierele finuțe, delicate, purtate peste helancă.

Câteva idei de tinute cu o maletă sau un pulover cu guler supradimensionat v-am lăsat mai sus, iar pentru și mai multe poze inspiraționale, vă invit și pe blogul meu personal, www.xcentrica.ro.

Nu uitați ca vă aștept și pe Instagram, AICI.

Oversized sweater8

Rochia pulovar9

Rochie pulover XoXo: AICI

Geantă Michael Kors: AICI

Sper să aveți parte de o săptămână glamouroasă, iar dacă sunteți în pană de idei și nu stiți ce să mai purtați, o maletă este alegerea perfectă. Și da, am fost gata în mai puțin de 10 minute și se pare că m-am imbrăcat și potrivit surprizei, un road-trip într-un oraș tare drag nouă.

Ne auzim curând, X…

Andreea Codrea
codrea.andreea@yahoo.com