Cum recunoști un parfum original?

Astăzi vorbim despre cum recunoști un parfum original!

***

Iubesc aroma de cafea dimineața la prima oră, aerul rece ce te izbește când deschizi geamul, mirosul freziilor în primele zile de primăvară și cel de iarbă verde vara. Toate amintirile noastre sunt activate de ceva anume, de o aromă specială, de mirosul din copilărie pe care îl resimțim într-o zi agitată, de aroma aceea de pâine caldă pe care o simțim pur și simplu întâmplător într-o zi banală, acel miros ce te duce cu gândul la bunica și la zilele în care erai copil. Sau poate mireasma aceea pe care ai purtat-o în ziua în care ai spus DA, aroma pe care el o recunoaște dintr-o mie și pe care tu o porți în felul tău. Toate sunt prinse în memoria noastră și ne fac să vibrăm atunci când le întâlnim întâmplător.

Parfumul nunții mele a fost La Vie est Belle și zâmbesc de fiecare dată când îl simt, la coadă la cafea, în trecere pe lângă vreo femeie cochetă sau poate într-o parfumerie, însă de fiecare dată retrăiesc acel moment special pentru mine. Sau poate Tom Ford, el îmi amintește de intâlnirile de afaceri terminate fericit cu o strângere de mână și un proiect de lungă durată, de momentul acela când simt că dețin controlul, că sunt o femeie puternică. Sau poate Kenzo, parfumul ce îmi amintește de ce am acest blog aici, de acele minute în care am fost pe scena Glamour Fashion Street Style. Toate parfumurile din viața noastră reprezintă ceva, toate ne amintesc de ceva, de o etapă a vieții noastre, de un moment de neuitat și toate ne definesc, nu le-am ales întâmplător sau poate fix ele ne-au ales pe noi.

Cum recunosti un parfum original

Cum recunosti un parfum original4

Dacă vorbim despre parfumuri ne lovim de miile de reclame, de site-uri, de mii de magazine, toate dispuse să ne vândă momente de neuitat într-o sticluță. Însă, oare câte dintre ele sunt veritabile? Oare câte dintre ele chiar sunt parfumuri originale? Cumpărăm parfumul pe care ni-l dorim sau doar o copie frumos ambalată?

Cum recunoști un parfum original? Dar unul contrafăcut?

 • intuiția este extrem de importantă, mai ales pentru noi, femeile. Unii îi spun al 6-lea simț, spune-i cum vrei, important este să ții cont de ea. Dacă prețul este prea bun pentru a fi adevărat, atunci probabil că ai dreptate. Nu crede ca este un mega discount sau că ” a fost furat” de nu știu unde.
 • documentează-te puțin înainte. Mergi în magazinele renumite de parfumuri, miroase, cercetează cu atenție designul cutiei, al sticlei, numele, codul imprimat pe sticla, pompița si chiar culoarea lichidului. Parfumurile contrafăcute sunt de obicei fie făcute prost, fie au greșeli de tipar, fie sticla nu are aceleasi finisaje, sau poate nu există acel cod în partea de jos.
 • ambalajul transparent este FOARTE important. În cazul parfumurilor contrafăcute acel ambalaj transparent în care este înfășurată cutia este gros, opac, asemănător ceolofanului. Cel de la parfumul original este fin, perfect transparent și foarte subțire.
 • miroase parfumul. Da! Un parfum original își menține mirosul 3-4 ore in cazul apei de toaletă și chiar mai mult in cazul apei de parfum. Parfumurile contrafăcute își pierd imediat mirosul.
 • testează parfumul pe un geam. Pulverizează o cantitate considerabilă pe un geam, dacă mare parte din parfum se prelinge înseamnă că acela este un parfum contrafăcut care conține o mare cantitate de apă.
 • în cazul în care dorești să îți achiziționezi un parfum de pe un site, fă puțin research înainte. Acel site ar trebui să îți elibereze un bon fiscal și o factură.
 • lichidul din sticla de parfum trebuie să fie perfect limpede, fără vreo culoare ciudată, fără impurități, așă că ar trebui să inspectezi puțin sticla la lumină.
 • verifică numărul lotului, acesta este inscripționat ( tipărit sau ștanțat ) în două locuri: pe cutia parfumului și pe flacon. Dacă aceste două numere nu coincid între ele, atunci ai cu siguranță un parfum contrafăcut.
 • agitați sticla de parfum, dacă este original atunci nu se va auzi niciun zgomot din interior.
 • cutia parfumului este extrem de importantă, ar trebui să arate impecabil în cazul unui parfum orginal. Detaliile vor fi unele fine, iar numele parfumului va fi de obicei stanțat pe cutie nu doar imprimat.
 • capacul parfumului ca și pompița, sunt extrem de importante. Acestea vor arăta impecabil și nu se vor strica după două utilizări. În cazul parfumurilor contrafăcute capacul fie nu se potrivește perfect, fie cade frecvent iar pompița este fie prea scurtă, fie indoită într-un mod anormal.
 • parfumurile originale au stanțate pe spatele sticluței un cod pe care nu il veți găsi pe parfumurile contrafăcute. Dacă verificați codul respectiv pe site-urile specializate o să aflați detalii importante precum ziua, ora și locul în care a fost făcut.

Cum recunosti un parfum original7

Cum recunosti un parfum original3

Cum recunosti un parfum original6

Sunt sigură că toate aceste trucuri precizate mai sus vă vor ajuta în alegerea unui parfum original și sunt convinsă că o să aplicați o parte din ele. Oricât de mult ne-am dori un parfum, o geantă sau un produs celebru, important este să nu alegem replici sau copii ieftine. Până la urmă cred că ne interesează mai mult ca parfumul dorit de noi să miroase exact cum știm, să fie acela, nu doar să poarte o etichetă falsă cu numele lui. Căutați să cumpărați parfumuri din magazinele de specialitate precum Sephora, Douglas, Marionnaud si alte parfumerii cunoscute. Însă de oriunde ai alege acum știi cum recunoști un parfum original!

Ne citim curând!

Până data viitoare mă puteți găsi pe blogul meu, xcentrica.ro AICI, sau pe instagram, AICI.

Cum recunosti un parfum original2

 

Andreea Codrea
codrea.andreea@yahoo.com