5 motive pentru a-ți petrece vacanța de iarnă în Dubai

Frigul și zăpada te fac să te gândești de două ori înainte să ieși din casă?  Nu mai ezita, oferă-ți o vacanță într-un loc cald. Eu am ales să îmi refugiez tristețea provocată de venirea iernii în Dubai. De ce? Am ales doar cinci motive ca să te conving și pe tine.

Trecând peste reputația deloc de invidiat pe care a căpătat-o această destinație în ultimul timp, am refuzat să cred că Dubai-ul nu are mai multe de oferit. Și are. Nu a devenit unul dintre orașele mele preferate, dar trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului.

dubai06

  1. Se știe că Dubai este o destinație frecventată pentru cumpărături, dar în această perioadă lucrurile se îndulcesc și mai tare cu Dubai Shopping Festival (01 ian-01 feb) – reduceri de până la 70% la toate brandurile mass-market și de lux pe care le găsești în orice mall, evenimente culturale, fashion și multe workshopuri interesante;
  2. Dacă vrei să cunoști senzații noi, aici e locul cel mai potrivit să vii. Dubai arată ca un oraș din viitor sau cel puțin așa mi se pare mie. Clădirile sunt foarte înalte, cele mai multe dintre ele au forme ciudate și au fațade din sticlă. Autostrăzile și chiar străzile au multe benzi de circulație, sunt mereu aglomerate și se circulă cu viteză foarte mare. Puțini pietoni, multe mașini.  Multe, multe, multe clădiri în construcție. Dubai e un New York musulman SF. Poate părea neprietenos la început, dar it grows on you pentru că te face să simți că trăiești și te obligă să te descurci.dubai12
    dubai09
  3. Dubai Marina – un cartier luxos, dar nu inaccesibil, cu plaje cu nisip fin, apă turcoaz, o faleză unde te vei întâlni negreșit cu spiritul și cultura musulmană, de la restaurante până la vestimentația pietonilor, de la tarabele cu preparatele specifice până la muzica tradițională ascultată la maximum din mașinile ultra luxoase.
  4. Sporturile pe apă, excursiile în deșert, plimbările pe cămilă, belly dancing-ul, plimbările cu elicopterul sau cu hidroavionul, săritul cu parașuta…..pentru orice activitate de entertaining la care te poți gândi, Dubai-ul are la dispoziție o ofertă pentru tine. Deși nu le voi încerca pe toate (abia am programat o parte din ele), îmi place să am multe opțiuni la îndemână.
  5. Și nu în ultima vreme, clima. Luna ianuarie este cea mai rece lună din an în Dubai, ceea ce înseamnă că umiditatea este 0, iar temperaturile sunt undeva în jurul a 24-27 grade în aer și 21-22 în apă. Ținând cont că în mod normal temperaturile sunt foarte ridicate, perioada asta e perfectă pentru a sta la plajă, pentru a te plimba și a te bucura de aerul primăvăratic.

dubai04

dubai07

dubai14

dubai05

dubai11

Instagram: @misshypewit  / Snapchat: @miss.hypewit / Blog: www.misshypewit.com

Costum de baie: Dolce&Gabbana | Pălărie & top: H&M | Geant:  Guess | Jachetă: River Island

Foto: TheHypeHunter

Adriana Matei
contact@misshypewit.com