Zona pe care uiți să aplici protecție solară (deși este foarte important)

De când vorbim despre protecția solară, cred că ne-am pus cu toate de acord că este extrem de importantă pentru o piele tânără, frumoasă și sănătoasă. Cu toate acestea, multe persoane uită să aplice produsele cu SPF pe una dintre cele mai sensibile zone ale corpului: pe pleoape.

O spunem cu riscul de a ne repeta: crema cu factor de protecție aplicată și reaplicată pe tot corpul este singurul mod realist prin care ne putem proteja pielea de acțiunea nocivă a soarelui și de cancerul de piele. Iar când spunem tot corpul, ne referim la TOT corpul, chiar și pe zonele cele mai ascunse precum pleoapele.

Din păcate nu toată lumea urmează această regulă sfântă, iar dovadă stă cel mai recent studiu al Asociației Britanice a Dermatologilor. Cercetarea a descoperit că, în general, omitem să aplicăm produse cu SPF pe 10% din suprafața feței, în special pe pleoape și pe pielea din jurul lor. Poate că nu ar fi atât de problematic dacă această zonă nu ar fi atât de sensibilă. Pielea din jurul ochilor este mai subțire, iar 10% din cazurile de cancer de piele apar în această zonă.

Pentru realizarea studiului, 57 de femei și bărbați au fost rugați să își aplice crema cu protecție solară, fără alte instrucțiuni. După aplicarea, participanților le-au fost făcute fotografii cu o cameră UV-sensibilă, care au fost ulterior analizate pentru a vedea cât de eficientă a fost aplicarea. Rezultatul a fost cel menționat mai sus: participanții au omis 9,5% din suprafața feței atunci când au aplicat crema, uitând de pleoape, colțul intern al ochilor și podul nasului. Deși pare că în timp ce ochii sunt deschiși, pleoapa mobilă este protejată, de fapt, chiar și așa, există riscul de arsură solară.

Acum că știi la ce să fii atentă când aplici crema de protecție solară, intră și în galeria foto și descoperă recomandările noastre de creme de protecție solară, extrem de accesibile!

Foto: Shutterstock

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro