Zendaya a vorbit despre acneea hormonală și iată cum să o tratezi

Zendaya a vorbit despre acneea hormonală și iată cum să o tratezi

O nouă postare pe social media făcută de Zendaya ne-a reamintit tuturor de o problemă din cauza cărora suferim cu toții la un moment dat. Zendaya a vorbit despre acneea hormonală, recunoscând că și ei îi dă bătăi de cap. Iată ce să faci și ce să nu faci pentru a o trata.

La 21 de ani, Zendaya suferă încă de acnee hormonală. De obicei, această problemă apare în perioada pubertății, însă cele mai ghinioniste dintre noi se confruntă cu ea și în viața de adult. Zendaya a vorbit despre acneea hormonală pe contul ei de Twitter, abordând subiectul într-un mod cât se poate de comic.

Zendaya suferă de acnee hormonală și a glumit despre ea pe Twitter

Pentru a vorbi despre problema acneei hormonale, Zendaya a folosit un gif amuzant pe care l-a repostat pe Twitter.

„Acneea mea hormonală revine în fiecare lună neinvitată, chiar când credeam că pielea mea s-a calmat”, a scris Zendaya, în postare.

Ce să nu faci dacă suferi de acnee hormonală

Din păcate, produsele tale de skincare nu vor funcționa în tratarea acneei hormonale. „Acneea hormonală este de obicei asociată cu fluctuațiile hormonale în timpul pubertății, însă afectează și femeile cu vârste adulte”, spune dermatologul newyorkez Shereene Idriss, conform Teen Vogue. „Aproximativ 50% din femeile care au împlinit 20 de ani au acnee de obicei din cauza fluctuărilor hormonale, iar un număr de factori pot contribui, inclusiv menstruația. La adolescente erupțiile acneice hormonale apare în zona T pe față, însă acneea hormonală la adulți afectează zona maxilarului în mod ciclic”, a explicat doctorul.

„Când tratezi acneea hormonală, medicamentele topice nu funcționează”, spune dr. Idris. Produsele cosmetice cu acizi sunt utile în celelalte cazuri de acnee, însă acneea hormonală trebuie tratată din interior.

Ce să faci pentru a o trata

„Trebuie să abordezi problema din interior cu anumite tipuri de contraceptive orale – nu toate sunt la fel – și medicație anti-androgenică precum spironolactona (un medicament popular în SUA)”, a explicat dr. Idriss.

Până una alta, nu lăsa acneea să te afunde în depresie. Până și vedete precum Zendaya, Lorde sau Lili Reinhart se confruntă cu ea.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com