Vintage icons & Beauty trends – Glamorous Coppers

Fermecătoare, talentate, de un magnetism irezistibil: Judy Garland, Bette Davis, Rita Hayworth, Katharine Hepburn sau Sophia Loren sunt doar câteva dintre actrițele care au scris istorie nu doar prin rolurile pe care le-au interpretat, ci și prin frumusețea lor inegalabilă. Unul dintre atuurile lor? Cosițele arămii care provoacă și acum suspine.

Dacă șuvițele lui Katharine Hepburn erau cum nu se poate mai naturale (celebrul Cary Grant o alinta Roșcovana pe vremea când filmau pentru „The Philadelphia Story“), frumoasa Rita Hayworth a devenit celebră odată ce a trecut de la cosițele șatene la arămiul seducător. Și nu e singura! Julia Roberts, Julianne Moore, Amy Adams sau Emma Stone și-au adjudecat fără drept de apel această nuanță devenită semnătură.

Julianne Moore attends the 18th Annual Hollywood Film Awards at The Palladium on November 14, 2014 in Los Angeles, California. Photo by Lionel Hahn/AbacaUsa.com
Bucle bogate, breton ondulat, accesorii feminine prinse boem în păr: iată cum poți împrumuta un pic din aerul hollywoodian al divelor de altădată. Iar nuanțele seducătoare de arămiu sunt puse în evidență cum nu se poate mai bine de aceste coafuri retro. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că șuvițele tale strălucesc de sănătate!

Coafurile care amintesc de epoca de aur a Hollyoodului

Nuanța cuprului face cuceriri de câteva decade, dar în sezonul următor am remarcat pe catwalk texturi naturale și modalități foarte relaxate de a o purta. Ai de ales între tonuri aurii sau reflexii ce te duc cu gândul la culoarea fierului sau a căpșunei: nuanța potrivită îți va ilumina chipul și înviora șuvițele.

Arămiul culoarea hot a sezonului toamnă-iarnă 20152016

Bretonul este cea mai simplă modalitate de a-ți reîmprospăta imaginea, așa că odată ce ai ales nuanța perfectă de arămiu, o poți asorta unei astfel de tunsori. Surse de inspirație? Prezentările YSL, Vionnet, Topshop, Unique, Céline sau Bottega Veneta. Noi ne-am îndrăgostit iremediabil de acest look superfresh.

Cea mai fresh tunsoare pentru toamnă

Ne-am uitat suspinând la updo-urile impecabile realizate de Guido Palau și le-am salvat ca referință pentru următoarea vizită la hairstylist. Iar pentru lookurile de zi cu zi, ne-a plăcut coada simplă din prezentările Alberta Feretti și am observat că părul arămiu o pune în valoare mai bine decât orice altă culoare. Cum o recreezi? Ai nevoie de un produs care să ofere textură și maleabilitate părului. Prinde șuvițele la baza gâtului cu un elastic cât mai apropiat de nuanța părului. Apoi, desprinde o șuviță și înfășoar-o în jurul elasticului pentru a-l camufla. Atât de simplu!

DIY cele mai boeme coafuri

Dacă și tu iubești arămiul, intră în Clubul Iubitoarelor de Arămiu by Olia Intense Coppers și citește toate sfaturile pentru un look arămiu fabulos, află totul despre nuanțele Olia Coppers aici.

Foto: Yannis Vlamos, Hepta

mirela.ujica
mirela.ujica@glamour.ro