Uscarea naturală a părului după duș grăbește despicarea vârfurilor

Uscarea naturală a părului după spălare grăbește despicarea vârfurilor

Te-ai gândit că i-ai face o favoare părului tău dacă renunți la uscător? Se pare că ajungi să îi faci mai mult rău dacă îl lași să se usuce în mod natural după duș. Cel puțin asta susține doctorul Tim Moore, potrivit GLAMOUR UK.

Mitul conform căruia ustensilele care folosesc căldură distrug părul a mai fost desființat înainte. Adevărul este că, atât timp cât nu depășește temperatura de 185 de grade Celsius, fhonul tău este complet inofensiv. Ba mai mult, uscarea naturală a părului după duș grăbește despicarea vârfurilor, așa că este chiar recomandat să îl folosești după spălare.

De ce nu este indicat să îți usuci natural părul

Uscarea naturală a părului presupune să lași părul ud să se usuce de la sine. Aparent, acest obicei poate grăbi degradarea părului, iar explicația este una simplă. Părul ud se umflă, lucru care pune presiune asupra cuticulei și îi cauzează ruperea.

„Părul este alcătuit dintr-un cortex, care este zona ce dă forma părului tău, și din cuticulele de la exterior, care seamănă puțin cu țiglele de pe un acoperiș”, a explicat dr. Moore.

Iar asta nu este tot. „În plus, atunci când este ud, părul își pierde puterea. Așadar, atunci când este ud, puterea părului este redusă la jumătate”, spune dr. Moore.

Uscarea naturală a părului poate grăbi despicarea vârfurilor conform acestor explicații, lucru ce ne-ar putea trimite la tuns mai repede decât ne-am fi dorit. Dr. Moore recomandă uscarea părului cu un fhon după duș, însă unul care să nu depășească temperatura de 185 de grade Celsius. Astfel, părul tău nu se va mai degrada la fel de rapid și nici nu va suferii din cauza căldurii excesive. Nu uita să aplici un produs de protecție termică, ca să fii sigură că ai înlăturat absolut toate riscurile. Iar dacă vârfurile tale se simt mai uscate decât de obicei, poți oricând să apelezi la un ulei de păr pentru hidratare.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com