Unde practicăm Hot Yoga în București: top 3 recomandări

Unde practicăm Hot Yoga în București: top 3 recomandări

În ultimii ani, Yoga s-a transformat dintr-o simplă practică spirituală într-un adevărat trend de fitness și wellness. Pentru a obține cât mai multe beneficii, atât la nivelul stării psihice și al formei fizice, cât și la nivelul sănătății pielii, adepții acestei practici s-au orientat către Hot Yoga. Vorbim despre ce este și unde practicăm Hot Yoga în București. Iată recomandările noastre.

Ca toate formele de Yoga, Hot Yoga este o practică benefică pentru corp, care crește flexibilitatea, îmbunătățește metabolismul și acuitatea mentală. Înainte să îți spunem unde practicăm Hot Yoga în București, să vorbim puțin despre această practică și să ne lămurim care este legătura dintre Hot Yoga și Yoga Bikram.

Hot Yoga sau Yoga Bikram? Care este diferența

Hot Yoga este o practică care a derivat din Yoga Bikram. Cu alte cuvinte, atunci când practici Yoga Bikram, practici implicit și Hot Yoga, dar nu și viceversa. Care este diferența dintre cele două?

Yoga Bikram

Yoga Bikram se practică într-o cameră încălzită la temperatura de 40 de grade Celsius, cu un nivel de umiditate de 40%, timp de 90 de minute. La fiecare curs se practică aceleași 26 de posturi, în aceeași ordine. În plus, nu trebuie să existe niciun fel de interacțiune între persoanele care participă la acest curs: fără vorbit, fără muzică, iar instructorul nu va ajusta postura niciunuia dintre practicanți, așa cum se obișnuiește la un curs obișnuit de Yoga.

Hot Yoga

Cum spuneam, Hot Yoga este o practică derivată din Yoga Bikram. În timpul unui curs de Hot Yoga, camera trebuie încălzită până la temperaturi de 40 de grade Celsius, însă majoritatea cluburilor folosesc camere încălzite la maximum 37 de grade. În plus, la Hot Yoga nu știi niciodată ce urmează. Fiecare instructor folosește alte posturi, în altă ordine, în funcție de stilul personal.

Unde practicăm Hot Yoga în București

Hot Yoga este o practică populară peste hotare, iar în ultimii ani a ajuns și la noi. Am aflat unde practicăm Hot Yoga în București, și îți expunem recomandările noastre în galeria foto de mai sus. Iar pentru că atunci când practici Bikram Yoga practici, implicit, și Hot Yoga, am inclus și clasele Bikram în recomandările noastre. Dacă ești pasionată de practicile Yoga în general, află de aici tot ce trebuie să știi despre Yoga!

Foto: Shutterstock

 

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com