Tyra Banks spune că părul ei aproape a împiedicat-o să devină model Victoria's Secret

Tyra Banks spune că părul ei aproape a împiedicat-o să devină model Victoria’s Secret

Tyra Banks nu mai are nevoie de prezentări, cariera ei de model a început la 15 ani și de-acolo a evoluat constant. A fost prima femeie de culoare care a avut contract cu Victoria’s Secret, care a purtat aripile de înger și care a purtat celebrul sutien Fantasy Bra (și nu doar o dată!). Totuși, înainte ca toate acestea să se fi petrecut, Tyra Banks aproape că și-a ratat șansa de a lucra cu faimoasa agenție.

Cine ar fi crezut că Tyra Banks ar fi putut pierde ocazia de a deveni model Victoria’s Secret, din cauza părului ei? Este greu de crezut, însă modelul povestește cum, la începutul acestei colaborări, trebuia să își aranjeze singură părul, acasă, spre deosebire de toate celelalte modele.

Tyra Banks aproape că și-a ratat cariera de model Victoria’s Secret din cauza părului

Într-un interviu citat de GLAMOUR US, Tyra Banks povestește că niciun alt model nu a trecut prin experiența ei. „Aproape că am pierdut oportunitatea de a lucra la Victoria’s Secret”, a povestit ea. „Am fost trimisă acasă în prima zi, pentru că hairstilistul nu știa ce să facă cu părul meu afro-american”, a relatat Tyra.

Din cauza acestui lucru, Tyra a fost nevoită să își implore agentul să-i obțină o nouă șansă de a lucra cu brandul de lenjerie intimă, însă a decis ulterior să abordeze personal problema. Și-a angajat propriul hairstilist, care îi usca și îndrepta părul acasă, înainte să meargă la castinguri. Totuși, la un moment dat, a decis să nu mai „sufere în liniște” și să pună problema altfel.

„Am vorbit cu ei și le-am spus: ”Uitați ce este, părul meu este diferit, am nevoie de cineva care îmi poate aranja părul”. După aceea, au angajat pe cineva care a fost capabil să îmi facă părul timp de zece ani”, a mai povestit Tyra.

Succesul Tyrei Banks în lumea modei a deschis multe oportunități pentru femeile de culoare. Anul trecut, Lais Ribeiro a devenit a patra femeie de culoare care a purtat sutienul Fantasy Bra al brandului Victoria’s Secret. „Văd atât de multă diversitate în rândul fetelor foarte cunoscute, de la Jourdan Dunn la Joan Smalls la Duckie Thot, la multe fete ale căror nume nici nu le cunosc, dar le urmăresc pe Instagram”, a explicat Tyra. „Exista încă multă discriminare pe vremea mea, dar acum cred, la naiba, poate nu ne era atât de rău pe cât am crezut. Dar cel mai bun lucru pe care fetele din ziua de azi îl au este social media, așa că nu mai trebuie să sufere în tăcere”, a conchis fotomodelul.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com