Șase trucuri pentru a purta fes fără să îți strici părul

Șase trucuri pentru a purta fes fără să îți strici părul

Prognoza meteo pentru următoarele zile nu ne dă vești prea bune. Ninsoarea și viscolul ne dau bătăi de cap, iar pentru că fesul este un articol vestimentar indispensabil în aceste condiții, iată câteva trucuri pentru a-l purta fără să rămâi cu o coafură bizară când il dai jos.

Știm cât este de enervant să petrecem zeci de minute sau chiar o oră întreagă în oglindă încercând să aranjăm perfect părul, iar apoi să fim nevoite să așezăm o căciulă peste el. De aceea, iată câteva sfaturi pentru a evita această situație, de la hairstilistul John Vial pentru GLAMOUR UK.

Trucuri pentru a purta fes fără să îți strici părul

1. Start clean

Căldura care se formează sub fes încurajează distribuția uleiurilor naturale ale scalpului, ceea ce înseamnă că părul tău se va îngrășa mai repede. De aceea, Vial recomandă să îți speli părul înainte să porți o căciulă, dar și să ții la îndemână un șampon uscat, pentru situațiile în care părul tău s-a îngrășat prea tare cât timp aveai fesul pe cap.

2. Folosește-te de fes pentru a aranja părul

„Aplică o spumă pe părul umed și usucă-l cu fhonul până când este 97% uscat. Pentru a obține valuri lejere, împarte părul în patru secțiuni. Răsucește fiecare șuviță până când începe să se strângă singură spre scalp, și prinde-o cu două agrafe în cruce. Pune fesul deasupra și lasă părul să se așeze dedesubt. Apoi, scoate-ți fesul și agrafele și netezește valurile când ajungi înăuntru”, spune hairstilistul.

Intră în galeria foto de mai sus pentru a descoperi celelalte patru trucuri care te vor ajuta să porți fes fără să îți strici părul.

Foto: Pixelformula

Tags:
,
Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com