Cel mai simplu truc de machiaj pentru a obține sprâncene cu aspect natural

Cel mai simplu truc de machiaj pentru a obține sprâncene cu aspect natural

Dacă și tu petreci zeci de minute în oglindă încercând să îți machiezi sprâncenele nici prea mult, nici prea puțin, avem trucul perfect pentru tine. Iată cum să obții un aspect cât mai natural și îngrijit al sprâncenelor.

Machiajul sprâncenelor te poate pune în dificultate uneori. Cele mai adesea, poți greși la conturarea lor, obținând un aspect prea încărcat și îngroșat. Iată un truc care te poate salva în această situație, fără să fie nevoie să ștergi totul și să o iei de la capăt.

Cel mai simplu truc de machiaj pentru a obține sprâncene cu aspect natural

Unul dintre cele mai bune sfaturi de machiaj al sprâncenelor pe care l-am primit este să urmezi linia naturală a sprâncenei. Știm acele diagrame care explică exact unde trebuie poziționat arcul sprâncenei, unde trebuie să înceapă, unde trebuie să se termine etc. Însă dacă sprâncenele tale naturale au o cu totul altă formă sau direcție, cel mai bine este să le asculți.

Cel mai probabil, primul instinct atunci când îți conturezi sprâncenele, este să umpli golurile. Însă, din nefericire, este foarte simplu să „te rătăcești pe drum” și să ajungi să conturezi excesiv forma sprâncenelor, făcându-le să arate artificial. Aici intervine trucul de machiaj despre care îți spuneam mai sus.

După ce ai terminat de aplicat produsele tale preferate, îndepărtează oglinda de față pentru a putea analiza situația. În cazul în care totul arată natural și armonios, felicitări! Dacă ți se pare că ai exagerat cu conturul, iată ce trebuie să faci. Nimic mai simplu: iei un bețișor de urechi și îl îmbibi cu apă micelară. Apoi, ștergi ușor cu bețișorul conturul sprâncenei, mai ales în zona arcului, unde se întâmplă cel mai adesea să greșim. O altă recomandare ar fi fost să aplici concealer acolo unde ai depășit conturul, însă acesta îți poate accentua eventualele fire nepensate pe care nu vrei să le scoți în evidență.

La final, un alt truc simplu pentru a obține un aspect natural al sprâncenelor este să le piepteni în direcție ascendentă, astfel încât unele dintre firele de păr să devină mai vizibile. Iar asta este tot! Noi ți-am pregătit și recomandările noastre de produse pentru machiajul sprâncenelor în galeria foto de mai sus.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com