Monosprânceana prezentare Gucci 2018 trendul neașteptat de beauty care a luat cu asalt Instagramul

Trendul (neașteptat) de beauty care a luat cu asalt Instagramul

Instagramul este unul dintre acele locuri în care pornesc marile trenduri. Cel puțin atunci când nu vorbim de podiumurile prezentărilor (oficiale) de modă. Social media are un rol extrem de important în perpetuarea tendințelor, fie că vorbim de haine sau de beauty. În ultima perioadă, un trend surprinzător de beauty a luat cu asalt platforma online.

O mulțime de utilizatoare de Instagram perpetuează un trend neconvențional cu standardele actuale de frumusețe, care și-a făcut simțită prezența recent și pe podiumul de la Milan Fashion Week. Două modele au defilat pentru colecția Gucci – toamnă 2018 cu un look neașteptat: monosprânceana. Beauty statement-ul a fost descris ca fiind un viitor trend, dar iată că look-ul de pe podium a fost preluat mai rapid decât s-ar fi preconizat.

Monosprânceana, noul trend de beauty care face furori pe Instagram

Monosprânceana a început să facă furori pe Instagram și tot mai multe bloggerițe de beauty și chiar vedete s-au alăturat mișcării. Printre acestea, le numim pe Lorde, Deepika Padukone (una dintre cel mai bine plătite actrițe din India), Sophia Hadjipanteli, care a strâns mai bine de 150 000 de followerși. Hashtagul #unibrowmovement capătă din ce în ce mai mult teren, și la fel și referințele către Frida Kahlo, artista al cărei look iconic este completat de celebra ei monosprânceană.

Mișcarea monosprâncenei este surprinzătoare, însă nu neapărat. În ultimii ani, tot mai multe persoane cu influență au început să facă demersuri pentru a „normaliza” ideea de păr corporal în cazul femeilor. Suntem îndemnate să nu ne mai ascundem părul de la axilă sau de pe picioare, de exemplu, doar pentru a ne încadra în standardele societății. Desigur, nu sunt condamnate persoanele care aleg să îl îndepărteze din motive personale. Însă acest lucru ne-a dat de mult de înțeles că această luptă împotriva așa-ziselor reguli de frumusețe va ajunge la un nou nivel.

În galeria foto de mai sus, am ales câteva fotografii care ilustrează noul trend al monosprâncenei pe Instagram, în moduri cât mai glam cu putință.

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com