Tratamentul pentru față cu acetonă și gheață carbonică

Tratamentul pentru față cu acetonă și gheață carbonică folosit de surorile Jenner

Oricât de deschise am fi pentru cele mai noi și mai ciudate tratamente, tot nu ne facem curaj să îl încercăm pe cel al surorilor Jenner. Cât de periculos este tratamentul pentru față cu acetonă și gheață carbonică pentru care garantează Kendall și Kylie Jenner?

Întotdeauna ne inspirăm din trucurile de beauty ale celebrităților noastre preferate și vrem să încercăm remediile lor de beauty DIY. Însă oricât le-am admira pe surorile Jenner pentru tenul lor perfect, nu am fi îndrăznit să ne punem nicicând pe față masca lor „slush”, realizată din două ingrediente total neobișnuite: acetonă și gheață carbonică.

Tratamentul, care infuzează acetonă (da, acel solvent toxic, volatil și inflamabil cu care îți îndepărtezi oja) și gheață carbonică (acel ingredient care face paharele de șampanie să fumege și animă orice preparat de Halloween), este folosit pentru a curăța în profunzime fața, pentru a o exfolia și pentru a îndepărta sebumul și reziduurile de pe ten. Acest tratament ciudat este preferatul surorilor Jenner pentru a preveni coșurile, în ciuda ingredientelor aparent atât de periculoase.

Într-un episod recent al show-ului surorii lor mai mare Khloe Kardashian, dermatologul Christie Kidd, atât de iubit de famila Kardashian-Jenner, a arătat cum să aplici acest tratament pe un ten acneic. Asta înseamnă că acest tratament este sigur? Da, dar este o mică capcană: este recomandat doar pentru tenul gras. În plus, dacă ai eczemă, rozacee sau piele sensibilă mai bine stai departe de el pentru că poate fi iritant (poți încerca mai degrabă câteva remedii naturale).

Tu ai încerca tratamentul pentru față cu acetonă și gheață carbonică?

Foto: Hepta

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro