Totul despre protecția solară a părului

Dacă fântâna tinereții ar exista, cu siguranță ar fi plină de loțiune pentru protecție solară. Și asta pentru că soarele este cel mai mare inamic al pielii și principala cauză a îmbătrânirii acesteia. Nu există niciun dubiu în ceea ce privește importanța protecției solare pentru piele, dar oare părul nu are aceleași nevoi?

Din punct de vedere științific, protecția solară nu este obligatorie pentru păr deoarece el are o structură diferită de cea a pielii, nefiind compus din celule vii. Totuși, scalpul tău are nevoie de protecție.

Cea mai eficientă și cea mai simplă variantă este să-ți acoperi capul cu o pălărie. Dacă totuși nu îți plac aceste accesorii, mai ai la îndemână o soluție: poți aplica o loțiune cu SPF pe cărare, pe vârful și pe părțile laterale ale urechilor. Poți opta pentru variantă sub formă de stick, care este foarte ușor de folosit și de reaplicat.

Din punct de vedere cosmetic, radiațiile ultraviolete sunt destul de dăunătoare pentru părul nostru, dar îl poate modifica și în moduri… plăcute. Un păr natural, nevopsit și-ar putea deschide culoarea în urma expunerii la soare, iar efectul final este unul foarte drăguț. În schimb, părul vopsit și-ar putea pierde din intensitatea culorii și se va decolora treptat. Dar indiferent dacă podoaba ta capilară este vopsită sau nu, soarele va avea același efect – îl va usca și îl va face fragil.

Din fericire, există multe produse de îngrijire pentru păr care conțin filtre UV. Acestea îți vor proteja părul, oferindu-i și strălucire. Alege unele care să conțină ingrediente hidratante, precum uleiul de argan, de cocos sau de semințe floarea soarelui.

Foto Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro