Tot ce trebuie să știi despre exfolierea unghiilor

Exfolierea unghiilor este o problemă agasantă atunci când vine vorba de aspectul unghiilor noastre, dar și de sănătatea lor. Ce este de fapt, ce o provoacă și cum o tratăm – noi îți spunem toate aceste informații!

Spre deosebire de alte semnale de alarmă pe care le trag unghiile noastre asupra sănătății, exfolierea nu este atât de îngrijorătoare. Totuși, atunci când ai o manichiură nouă și o unghie exfoliată ți-o ruinează, simți că este timpul să acționezi. Să nu mai vorbim de situația disperată când unghia se rupe din cauza zonei exfoliate!

Află ce reprezintă exfolierea unghiilor, ce să faci pentru a o trata și ce să nu faci pentru a o agrava!

Ce este exfolierea unghiilor

În termeni medicali, exfolierea unghiilor, cunoscută și ca „onychoschizia”, este separarea straturilor subțiri ale unghiei de vârful liber al unghiei.

Ce cauzează exfolierea unghiilor

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Beirut, experții medicali leagă exfolierea unghiilor de disfuncționalități ale circulației sângelui și de efectele cumulative ale razelor UV.

Alte cauze pot fi:

  • spălatul excesiv al mâinilor;
  • uscarea unghiilor din cauza unor produse neadecvate sau din cauza vârstei;
  • purtarea îndelungată a manichiurii cu gel sau acrylic;
  • anemie;
  • slaba funcționarea a glandei tiroide;

unghii în timpul manichiurii

Ce nu trebuie să faci dacă ai unghii exfoliate

Pilirea excesivă a suprafeței unghiei pentru luciu o slăbește foarte tare și o face vulnerabilă la exfoliere. Acest buffer ar trebui folosit doar pe părțile laterale și la baza unghiei și numai cu o mișcare într-o singură direcție. Dacă ai problema asta, asigură-te că îi transmiți manichiuristei tale.

De asemenea, și pilirea pentru formă poate duce la exfolierea unghiilor. Nu folosi o pilă prea abrazivă și nu face mișcări înainte-înapoi pe unghie.

Lasă timp unghiilor să respire între manichiuri și folosește numai dizolvant fără acetonă pentru a îndepărta oja. Nu folosi base coat-uri care conțin formaldehyde.

Și cea mai importantă regulă: bea foarte multă apă pentru ca hidratarea să vină din interior!

Foto: Shutterstock

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro