Tot ce trebuie să ştii despre vopsirea sprâncenelor

Oricine a acordat vreodată un minimum de atenție îngrijirii sprâncenelor, știe cât de mult pot schimba acestea fizionomia. Așadar, acest pas este esențial în machiaj și nu poate fi omis. Pentru a scăpa de chinul conturării lor cu creioane, farduri sau geluri care durează o veșnicie dacă nu avem o mână sigură, vopsirea lor este varianta ideală. Iată ce trebuie să știi despre acest procedeu!

Principalul motiv pentru care femeile aleg să își vopsească sprâncenele este pensarea lor exagerată care duce la goluri în structura acestora. Dar auto-sabotajul nu este singurul motiv. Expunerea la soare duce la decolorarea naturală a firelor de păr. De asemenea, vârsta este un factor important – pe măsură ce îmbătrânim, sprâncenele se deschid la culoare. Astfel, vopsitul este o modalitatea perfectă de a le face să arate mai pline și mai definite.

Secretul este alegerea culorii și formei potrivite pentru a-ți accentua forma feței, a-ți complimenta culoarea pielii și a-ți scoate ochii în evidență. Nu te avânta spre culori foarte închise, unele nuanţe de piele sau de păr arată mai bine cu o culoare mai subtilă și mai temperată. Vârful exterior trebuie să fie puțin mai închis la culoare decât porțiunea interioară. O regulă importantă este să accentuezi ceea ce ai de la natură și să nu depășești conturul natural.

Precum părul vopsit, și sprâncenele vopsite au nevoie de o îngrijire specială. Culoarea are nevoie de retuș o dată la 4-8 săptămâni în general, dar depinde de mai mulți factori. Dacă ai activități fizice care implică multă transpirație, s-ar putea să fie nevoie să le retușezi mai des.

De ce să îți vopsești sprâncenele și nu să le conturezi zilnic? Sprâncenele vopsite arată mult mai naturale, sunt mai accentuate și îți permit să porți mai puțin machiaj și să arăți mai tânără.

Foto Yannis Vlamos

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro