Toate întrebările tale despre contouring, lămurite de make-up artistul lui Kim Kardashian

Mario Dedivanovic este cunoscut ca make-up artistul lui Kim Kardashian, dar și ca persoana care a revoluționat tehnica de contouring modernă (toate știm acea fotografie cu Kim Kardashian). Tocmai de aceea el este cel mai în măsură să îți răspundă la toate întrebările și nelămuririle legate de contouring!

De când a apărut acea fotografie cu Kim Kardashian cu tot felul de linii pe față, mai închise și mai deschise la culoare, plasate strategic de make-up artistul ei, Mario Dedivanovic, pentru a-i sculpta fața, toată lumea a fost înnebunită după această tehnică.

Trebuie să recunoaștem, este magică! Îți transformă întreaga fizionomie din doar câteva tușe de culoare, plasate inteligent pe anumite părți ale feței. Deși am aflat de el de atâta timp și am tot exersat de atunci, tot nu ne iese întotdeauna perfect. Cum ar trebui aplicat pentru a masca anumite defecte? Cum îl facem să arate natural? Cum alegem culorile potrivite?

Mario Dedivanovic, „regele contouring-ului” a răspuns la toate aceste întrebări într-un interviu acordat publicației Byrdie, iar noi îți împărtășim sfaturile lui pentru a deveni și tu o maestră a contouring-ului!

1. Ce formule ar trebui să folosim, cremoase sau pudre?

„Dacă vrei să combini ambele formule, aplică mai întâi produsele cremoase, apoi pe cele pudră pentru a fixa. Niciodată vice-versa. Dacă folosești doar pudră pentru a contura și a ilumina, asigură-te că aplici puțină pudră translucidă înainte, altfel pot apărea pete dacă aplici pudra direct peste produsele umede.”

2. Ce trebuie să facem pentru ca produsele aplicate să nu „dispară” atunci când le estompăm?

„Blending-ul este secretul și vrei să estompezi nuanțele de contur și de iluminare în piele, dar nu să se piardă de tot. Pentru a face asta, concentrează-te doar pe marginile formelor create. Estompează cu pensula pe măsură ce aplici produsele și la final cu un burețel, dar numai pe margini.”

3. Cum facem ca să nu aplicăm prea mult?

„Aplică puțin câte puțin, estompează, apoi aplică mai mult și continuă să estompezi. Aplică conturul și iluminatorul treptat. Fă un pas înapoi de la oglindă și analizează machiajul din toate unghiurile, poți oricând să mai revii unde mai este nevoie.”

4. Cum putem obține iluzia de buze mai mari din contouring?

„Folosește un creion într-o nuanță asemănătoare cu culoarea naturală a buzelor tale sau cu o nuanță mai închisă. Urmărind conturul exterior al buzelor, conturează mai întâi buza superioară: începe din colțuri spre interior și unește conturul la mijloc. Pe buza inferioară, urmăresc mai mult să depășesc buzele pe centru, nu și spre colțuri pentru ca buzele să nu pară descendente. Trebuie să umpli tot conturul cu creionul astfel încât să nu se vadă nicio linie. Apoi aplică rujul pentru a uniformiza aspectul creionului.”

5. Este posibil să conturezi nasul și să arate natural și în realitate?

„Nasul este o zonă dificil de conturat. Țin minte când am conturat nasul pentru prima oara pentru o ședință foto și fotograful m-a întrebat: <Ce este chestia aia maro de pe fața ei?>. Necesită exercițiu. Trebuie să fii delicat cu presiunea pe care o aplici când conturezi nasul, așa că sfatul meu este acesta: experimentează mai întâi cu iluminarea podului nasului și abia când te simți confortabil cu asta încearcă și puțin contur. Folosesc o pensulă stufoasă pentru ochi pentru că nu vreau ceva prea compact care ar putea depozita prea mult produs. ”

6. În afară de pomeți, nas și buze, ce alte părți ale feței putem contura?

„Mandibula este o parte importantă, te ajută să scapi de bărbia dublă și face gâtul să pară mai subțire – face o diferență considerabilă în fotografii. Apoi ar mai fi fruntea, o conturezi pentru a mai echilibra contouring-ul de pe pomeți și mandibulă. Fruntea ar trebui conturată doar pe părțile exterioare pentru a mai îngusta puțin o frunte prea lată.

7. După contouring, strobing și baking, ce mai urmează?

„Sincer am văzut atât de multe până acum. Contouring-ul a fost un lucru de care publicul nu știa, iluminatul la fel și multe alte lucruri. Și baking-ul, care este un alt lucru pe care noi îl folosim de mult în televiziune și în machiajul de scenă. Facem multe lucruri la shooting-uri, precum folosirea benzii adezive pentru a ridica ochii sau fruntea, pe care nu le-aș vedea devenind comune, dar nu se știe niciodată.”

8. Ai câteva sfaturi dacă vrem să aplicăm tehnica baking acasă?

„Este atât de ciudat că se numește baking! Nu a avut niciodată un nume, era doar fixarea machiajului cu pudră. Încearcă să aplici o pudră translucidă cu un burețel umed stors bine, nu o ține prea mult timp și nu exagera cu cantitatea. Apoi ia o pensulă curată și îndepărteaz-o.

Dacă încă nu ai încercat încă tehnica de contouring, creează-ți arsenalul de produse inspirându-te din galeria noastră foto! Am selectat acolo 10 produse esențiale pentru această tehnică!

Foto: Instagram

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro