Tips and tricks: Cum să ai ochi mai tineri

Indiferent de vârsta ta reală, pielea din jurul ochilor tăi începe să îmbătrânească cel mai repede, spre deosebire de orice altă parte a corpului. Probabil ai văzut multe vedete de la noi sau internaționale care au avut grijă de trupul lor, au mâncat sănătos și nu au sărit peste antrenamentele de fitness, dar nu au avut cum să ascundă faptul că anii au trecut peste tenul lor, deși, uitându-te la corpul lor, nu ai fi zis că au trecut de 30 de ani. Desigur, cele mai curajoase sau cu un buget generos și-au permis operații de lifting facial și au mai reușit să mai câștige niște timp. Nu ai nevoie de vizite la medicul estetician sau de bisturiu ca să pari mai tânără decât ești, ci de niște trucuri, pe care le poți pune în aplicare cu un minim de efort. Iată care sunt acestea.

Nu mai purta ochelari

Dacă vederea ta are nevoie de câteva corecturi și ești nevoită să apelezi la un ajutor din exterior, încearcă să eviți purtarea ochelarilor de vedere. Dacă ai să te uiți la fotografii cu tine cu ei la ochi și vei face o comparație cu cele în care nu îi purtai vei observa diferența clară. Nu-i așa că pari mai tânără când ai ochii liberi și ți se vede licărirea din ochi, atunci când zâmbești?

Schimbă ochelarii de vedere cu o pereche de lentile de contact și astfel vei avea ochii sănătoși, iar fața mult mai luminată. Nu e deloc greu să faci asta, pentru că te vei obișnui cu ele imediat și te vei întreba de ce nu ai făcut mai repede tranziția.

Dormi suficient de mult

Fiecare organism în parte are propriul bioritm și trebuie să îl respecți întocmai, dacă vrei să te simți fresh și să nu pară că ai stat toată noaptea trează, atunci când te uiti în oglindă. Programul de opt ore de somn pe seară nu e neapărat cel mai potrivit pentru tine, pentru că este posibil să ai nevoie să te odihnești șase ore sau poate douăsprezece, numai tu îți poți da seama de asta. Mai mult decât atât, e bine să vezi dacă ești o persoană matinală sau îți place să dormi până mai târziu și să lucrezi mai mult noaptea, iar acest ritm trebuie păstrat cât mai mult timp, ca să arăți mult mai tânără decât scrie în buletin.

Machiază-te mai discret

Probabil ai văzut tinere de liceu care arată la fel ca mamele lor, atunci când se machiază. Motivul este acela că nu se machiază cum ar trebui sau folosesc culori prea închise, care îmbătrânesc. Totodată, e foarte important și cum aplici machiajul pe ten. Evită cantitățile exagerate, pentru că nu vei reuși decât să pari mai în vârstă. Fondul de ten și pudra ar trebui aplicate cu discreție, pentru că acestea amplifică ridurile fine, iar de aproape îți vei scoate în evidență defectele, în loc să le corectezi. Pentru zi, optează pentru culori cât mai aproape de culoarea tenului tău, iar seara nu fă exces de fard de pleoape, ci alege clasicul și elegantul tuș, cu care nu ai cum să dai greș.

Hidratează-te

Atât din interior, cât și din exterior, trebuie să te hidratezi cât de mult poți. De la paharul de apă pe care să îl bei imediat după ce te-ai trezit, până la cei minimum cei doi litri de lichide recomandați pe zi și la crema specială pentru zona ochilor, nu trebuie să treacă nicio zi fără să te preocupi de hidratare. Îți vei păstra tonusul și tenul tânăr cât mai mult timp.

Folosind trucurile de mai sus, te vei bucura de tinerețea pielii și a ochilor pentru o perioadă îndelungată.

Diana Munteanu
diana.munteanu@ringier.ro