Silver linings: noi tendințe de toamnă în materie de make-up și nail art

Look metalic: tendințe de toamnă în materie de machiaj și manichiură

În această toamnă, tenul devine o pânză perfectă pentru cele mai intense culori. Va fi imposibil să nu-ți găsești nuanța preferată în paletarul sezonului. Însă, dacă în acest dans cromatic se remarcă o textură care promite să creeze noi obsesii, aceea ar fi cea metalică. Un strop de pigment auriu în colțul intern al ochiului sau un mix hipnotizant de culori metalice care învăluie toată pleoapa, un ruj bordo cu irizații subtile sau chiar auriu, o manichiură în nuanțe argintii sau doar cu accente metalice reprezintă doar câteva dintre modurile în care poți include acest trend în look-ul tău. Inspirația nu ne este deloc departe: imaginile din backstage-urile sezonului reprezintă adevărate manuale de bună purtare (și creativă pe deasupra!) a fardurilor, rujurilor și lacurilor de unghii metalice.

Machiaj Disco

Ador rujul meu mat, în cea mai curajoasă nuanță de roșu, care m-a salvat de fiecare dată când am vrut să transform machiajul dintr-o simplă mișcare, dar noile colecții în nuanțe metalice m-au atras ca un magnet. Cum să spui nu unui ruj burgund cu particule delicate de glitter?! E imposibil. E ca și cum ai refuza cea mai bună ciocolată. Sau un flat white cremos! Dar despre ce vorbim, oricum nu vei avea scăpare: noile colecții de machiaj pentru toamnă abundă în astfel de propuneri metalice. Iar odată ce ai testat un astfel de fard sau un ruj…. ei bine, vei continua să experimentezi. Ca un flashback din anii ‘90, fardurile metalizate au câștigat teren printre tendințele sezonului și conturează acum o adevărată declarație disco. Aruncă doar o privire la prezentarea Elie Saab și vei observa cum doar un fard metalic poate crea un machiaj intrigant de seducător. Cel mai mare atu al acestei texturi este că reușește să pună în valoare orice nuanță de piele și, în plus, se potrivește oricărui stil. Fă un exercițiu de imaginație și gândește-te cum ar „electriza“ un machiaj de festival sau cum se poate adapta unui machiaj smoky! Versatilitatea acestei texturi concentrează atât duritatea metalului, fiind ușor de adaptat la look-uri rock sau grunge, dar și prețiozitatea cristalelor, care captează lumina și o plasează acolo unde ne dorim, prin aplicarea fardurilor irizante, delicate. Pentru acelea dintre noi care vor o abordare minimalistă a acestei tendințe, cel mai simplu mod de a include această textură în machiaj e să folosim puțin fard cu particule strălucitoare în colțul intern al ochiului. O altă metodă la îndemână e aplicarea subtilă a unui fard irizant pe centrul pleoapei superioare, în aceeași nuanță cu a fardului mat ales pentru baza machiajului. O abordare curajoasă? Alege un fard strălucitor pentru ambele pleoape sau folosește un eyeliner argintiu.

Unghii heavy metal

Efectul de metal lichid care a învăluit machiajul ochilor și al buzelor a ajuns și la manichiură.

Pe lângă clasicele nuanțe de argintiu și auriu, lacurile de unghii în nuanțe de alb perlat sunt un adevărat hit. Iar dacă vei avea tendința să te rezumi la un roz clasic, înlocuiește-l cu un roz-prună metalic. Doar un strat de lac în această nuanță și vei observa cum ai schimbat direcția, de la clasic la classy. Pe de altă parte, dacă îți e greu să stai departe de lacul de unghii negru, creează un joc grafic cu un lac de unghii argintiu, aplicat doar pe două unghii și vei avea o manichiură… „heavy metal“. Iar acea manichiură cromată care a dat tonul unui nou curent pe Instagram va continua să-și crească numărul fanilor și în acest sezon. Dacă nu știi ce culoare să alegi, păstrează-ți favorita, chiar dacă e mată și aplică un lac de unghii transparent, strălucitor peste. Dacă intrăm în zona de nail art, atunci trebuie să ai în vedere desenele grafice, amestecul de nuanțe de argintiu, care creează un efect de marmură și jocurile de culoare și texturi, care te duc cu gândul la picturile abstracte. O abordare inedită ar fi să optezi pentru un lac de unghii metalic doar pentru vârfuri, creând efectul de unghii care au fost cufundate într-un metal topit. Dacă diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei, atunci cromul, aurul, cuprul și argintul vor fi metalele care inspiră nuanțele preferate pentru unghiile tale.

Intră în galeria foto să vezi ce produse ți-am pregătit pentru a realiza cele mai trendy look-uri, atât în materie de make-up, cât și în materie de nail art.

Foto: pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com