Tendințe machiaj primăvară-vară 2018: ce stiluri de machiaj vor fi la modă în sezonul următor

Nici nu ne-am aliniat bine cu tendințele sezonului toamnă-iarnă 2017 că deja ne îndreptăm privirea spre următorul sezon. Tendințele de machiaj pentru primăvară-vară 2018 deja s-au scris, iar noi ți le împărtășim din timp!

Toamna nu s-a instalat de mult timp în drepturi, însă am așteptat-o cu nerăbdare pentru a ne bucura de tendințele de machiaj cu care vine la pachet. Ochii fumurii sau cat-eye, buzele în nuanțe vampy și genele supradimensionate sunt vedetele sezonului de care simțim că nu ne putem sătura. Totuși, oricât de mult le-am iubi, nu ne-am putut stăpâni entuziasmul când am aflat de tendințele de machiaj pentru primăvară-vară 2018. La urma urmei, suntem conștiente că nu putem rezista la nimic din ce este nou și care aduce o schimbare. Chiar dacă este încă devreme, am fost curioase să le descoperim încă de pe acum.

Prezentările de modă pentru sezonul următor sunt în toi, iar ochii noștri sunt ațintiți spre look-urile abordate pe podiumuri. Săptămâna Modei de la New York a fost prima care ne-a adus în vedere tendințele sezonului de primăvară-vară, însă ne îndreptăm privirea și spre show-urile de modă din alte orașe ale lumii. Podiumurile din Milano, Londra, Paris, Berlin, Barcelona, Amsterdam, Stockholm sau Madrid sunt zilele acestea și în cele care vor urma gazdele prezentărilor de modă pentru sezonul următor. Noi am stat cu ochii pe ele și am sintetizat care vor fi tendințele de machiaj pentru sezonul primăvară-vară 2018. Ne declarăm încântate!

Tendințe machiaj primăvară-vară 2018

Dacă iubești trendurile acestei toamne, avem vești bune pentru tine: tendințele de machiaj pentru primăvară-vară 2018 nu se schimbă foarte mult. Naturalețea încă rămâne dominanta look-urilor de pe podium: pielea perfectă și sprâncenele bogate și naturale sunt definitorii. Look-urile naturale, luminoase pe care le-am văzut la Burberry, Prabal Gurung sau Victoria Beckham sunt de referință. Un alt trend pe care l-am iubit și rămâne valabil este machiajul cat-eye: prezentarea Erdem este dovada perfectă. Alte tendințe de care ne putem bucura în continuare și anul următor sunt conturul discret al ochilor sau genele supradimensionate.

Glitter-ul primește noi interpretări: la Anna Sui am văzut o variantă extrem de interesantă, în care glitter-ul a fost aplicat ca o linie verticală pe centrul pleoapei superioare și inferioare, însă nici abordarea Topshop Unique nu ne displace (glitter-ul aplicat în colțul extern al ochilor). O altă noutatea în tendințele de machiaj pentru primăvară-vară 2018 vine din modul de folosire a culorilor . Dacă în sezonul actual ea este aplicată în blocuri compacte și opace, pentru sezonul de primăvară-vară 2018, designerii propun culori translucide pe pleoape, în texturi glossy, cu un aspect imperfect.

Imaginile îți vor face o idee și mai clară. Descoperă tendințele de machiaj ale sezonului primăvară-vară 2018 în galeria foto de mai sus!

Foto: Pixelformula

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro