Utilizatoarele Reddit cred că au găsit o soluție pentru firele crescute sub piele

Utilizatoarele Reddit cred că au găsit o soluție pentru firele crescute sub piele

Iubitoarele de beauty de pe platforma socială Reddit cred că au găsit o soluție pentru firele crescute sub piele după îndepărtarea părului nedorit. Însă oare chiar funcționează metoda lor? Iată tot ce știm.

Firele crescute pe sub piele după epilare sunt inamicele oricărei perfecționiste. Oricât te-ai chinui să îți îngrijești pielea, tot apar inesteticele semne roșiatice care anunță complicațiile. De ce nu pot firele de păr pătrunde prin piele și cum poți scăpa de această problemă? Utilizatoarele Reddit cred că au găsit o soluție.

Utilizatoarele Reddit spun că aceasta este soluția pentru firele crescute sub piele

Știți acel ingredient-minune din produsele de skincare care ne scapă de porii astupați, sebumul în exces și punctele negre? Este vorba de BHA, desigur, ți-am mai vorbit despre el aici. Ei bine, utilizatoarele Reddic cred că soluția pentru firele crescute sub piele este chiar acest ingredient.

Mai precis, pasionatele de skincare și-au concentrat atenția pe un produs anume, lichidul cu BHA Blackhead Power Liquid de la Cosrx. Acesta acționează sub formă de exfoliant și este eficient în ameliorarea inflamațiilor, așa că mai multe utilizatoare de Reddit s-au gândit să îl folosească și pe o altă zonă cu probleme: linia bikinilor.

BHA Blackhead Power Liquid de la Cosrx

BHA Blackhead Power Liquid de la Cosrx

Totuși, deși luptă eficient împotriva acneei și punctelor negre, nu este neapărat formulat pentru a preveni creșterea firelor pe sub piele. „Firele crescute pe sub piele după epilat cu ceară sau cu lama apar când părul este retezat pe sub primul strat de piele, iar când crește la loc, este prins dedesubt și nu poate penetra epiderma”, explică dermatologul autorizat Shari Marchbein, pentru Allure.

Produsele cu BHA pot pătrunde în pori în profunzime pentru a-i curăța și pentru a îndepărta pielea moartă. Un lucru pe care nu îl pot face, însă, nu pot ajuta firul de păr să penetreze suprafața pielii. Totuși, acestea pot preveni inflamația și firele infectate care ar ajunge ulterior să se transforme în erupții cutanate. Iar pentru că exfolierea este esențială atunci când ești predispusă la firele crescute sub piele, pot îmbunătăți semnificativ lucrurile.

Pe de altă parte, acidul beta-hidroxi poate irita pielea sensibilă, precum cea din zona bikinilor. Dacă ești hotărâtă să îl încerci, alege un formulă care are o concentrație scăzută a acestui ingredient în compoziție.

Marchbein susține că singurul tratament cu adevărat eficient pentru firele crescute sub piele este epilarea definitivă. „Epilarea cu laser este o opțiune excelentă de ttratament atât pentru a îndepărta definitiv părul cât și pentru a preveni inflamația și erupțiile care apar de la epilatul cu ceară sau cu lama”, a explicat dermatologul.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com