Mituri care îţi îmbătrânesc pielea

Ceea ce doar bănuieşti că ştii despre tenul tău poate fi motivul pentru care acesta se ridează înainte de vreme. Una dintre cele mai periculoase prejudecăţi legate de îngrijire este aceea că, dacă nu ai intervenit corespunzător la momentul potrivit, nu mai poţi face nimic pentru a repara problemele. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Dacă urmezi doar câteva reguli de bază, tenul tău îşi poate recupera frumuseţea. Iată câteva dintre miturile cărora nu trebuie să le acorzi atenţie:

MIT: Este normal ca pielea „să te ţină“ după fiecare curăţare.

ADEVĂRUL: Dacă nu îţi simţi pielea fină, probabil foloseşti un produs de curăţare prea dur pentru tipul tău de ten. Este musai să îţi cureţi pielea ca la carte, însă detergenţii faciali foarte puternici şi curăţarea excesivă pot accentua liniile fine şi, uneori, acneea. De ce? Pentru că stimulezi excesiv producţia de sebum, un răspuns instinctiv al pielii la deshidratarea tot mai accentuată. Morala? Foloseşte un produs de curăţare cremos, blând şi hidratant.

MIT: Doar produsele din farmacie sunt eficiente. 

ADEVĂRUL: Specialiştii spun că, indiferent de locul în care sunt vândute, produsele cosmetice trebuie alese în funcţie de ingredientele de pe etichetă. Pentru a avea siguranţa că formula chiar funcţionează, urmăreşte ca ingredientele să fie listate în poziţie fruntaşă în lunga lor enumerare de pe etichetă. Mai exact: cauţi aloe vera? Verifică să fie printre primele zece ingrediente.

MIT: Este inutil să mai foloseşti protecţie solară după 30 de ani. 

ADEVĂRUL: Până în preajma acestei vârste nu ai adunat nici măcar jumătate din totalul de ultraviolete la care te vei expune într-o viaţă. Aşa că nu renunţa la SPF – lupta cu ultravioletele trebuie susţinută consecvent, chiar dacă până la această vârstă nu ai fost tocmai „cuminte“. Dacă începi să îţi protejezi pielea în mod constant, nu numai că împiedici probleme ulterioare ale pielii, dar poţi chiar să ameliorezi problemele anterioare.

MIT: Dacă un produs nu funcţionează rapid, trebuie să încerci altceva.

ADEVĂRUL: Este musai să ai răbdare cu produsele cosmetice pentru a vedea dacă funcţionează. Încearcă să le acorzi cel puţin câteva săptămâni cremelor înainte să le înlocuieşti. Pielii îi trebuie timp să interacţioneze cum se cuvine cu ingredientele, mai ales dacă este vorba despre cele antirid. Desigur, doar dacă pielea ta nu protestează într-un mod supărător.

Foto: Yannis Vlamos

Adriana Matei
contact@misshypewit.com