Cum îţi îngrijeşti pielea în lunile reci?

Îngrijirea pielii, cea a părului, a corpului, dar şi machiajul – toate trebuie adaptate anotimpului rece. Cuvintele de ordine pentru îngrijirea specifică iernii sunt: hidratare, delicateţe şi consecvenţă.

Mai delicat
Dacă obişnuieşti să îţi cureţi tenul cu săpun şi apă, acum este momentul să renunţi. Săpunul fragilizează bariera de protecţie a pielii şi nicio cremă nu poate suplini total funcţia acesteia. Apa rece poate creşte sensibilitatea pielii. De fapt, temperaturile reci în general pot creşte sensibilitatea pielii la detergenţi, parfum şi lanolină. Tocmai de aceea este bine ca iarna să alegi un produs de curăţare facială mai blând, solubil în apă, care nu irită pielea.Iar dacă eşti adepta tonicului, acum este timpul să treci la o formulă care nu conţine alcool.

Mai multă hidratare
Toate tipurile de piele, chiar şi cel gras, au nevoie de hidratare în anotimpul rece.Temperatura aerului din dormitor poate fi de multe ori mai nocivă pielii decât cea de afară. În majoritatea apartamentelor moderne, bine izolate, umiditatea aerului este extrem de scăzută. Pentru a îmblânzi efectele aerului uscat poţi pune un bol cu apă lângă radiatoare – va acţiona ca un umidificator veritabil. Desigur, poţi apela şi la umidificatoarele electrice.

Hidratarea buzelor 
Buzele au doar trei (până la cinci) straturi de celule, în comparaţie cu 15 straturi oriunde în altă parte pe corp – deci ai de-a face cu o piele extrem de fină, care solicită o barieră suplimentară între buze şi mediu. Pe scurt – ţine la îndemână produsele emoliente cu proprietăţi nutritive. Un obicei de evitat? Oricât este de tentant, înceracă să nu îţi mai umezeşti buzele – odată ce apa se evaporă, deshidratarea se accentuează.

Adriana Matei
contact@misshypewit.com