Am cearcăne. Ce creme folosesc?

Puţine sunt norocoasele care nu se confruntă cu cearcănele, aşa că am hotărât să lămurim câteva aspecte esenţiale.

Cauza apariţiei cearcănelor
Cearcănele au cauze diferite, fie genetice (moştenite, în general, de la mamă), fie, punctual, de sănătate (rinichii, inima, circulaţia sangvină, etc). Dar, în aceeaşi măsură, ele pot fi determinate de hiperpigmentarea pielii sau, pur şi simplu, de oboseală. Cele mai bune rezultate le obţii dacă hidratezi şi stimulezi circulaţia sângelui în zona-problemă.

Folosirea produselor AM şi PM
În momentul în care pielea începe să producă mai puţin colagen, să îşi modifice elasticitatea şi să sufere transformări vizibile (nu te lăsa ghidată de vârstă, ci de aspectul real al pielii), este bine să îţi adapteazi produsele de îngrijire în funcţie de momentul zilei şi de necesităţi. De exemplu, noaptea este momentul propice pentru aplicarea tratamentelor intensive, fie ele antirid, exfoliante sau depigmentante. Motivul? O dată pentru că pielea este mai receptivă la formulele aplicate şi se regenerează mai uşor, iar apoi, pentru că unele ingrediente nu sunt compatibile cu expunerea la soare (nu te lăsa indusă în eroare de anotimp, ultravioletele sunt la fel de periculoase şi în lunile de iarnă).

Ziua, pe de altă parte, este bine să apelezi la hidratare intensivă (acidul hialuronic este un element-cheie în acest caz) şi protecţie împotriva factorilor de mediu (ia în considerare antioxidanţii şi factorul de protecţie solară).

Acum intră în galeria foto şi descoperă câteva dintre cele mai noi inovaţii pentru îngrijirea zonei delicate a ochilor.

Foto: Yannis Vlamos

Adriana Matei
contact@misshypewit.com