3 obiceiuri alimentare care întârzie apariţia ridurilor

Există trei lucruri simple care pot face o diferenţă majoră pentru aspectul pielii. Pentru a îmblânzi trecerea timpului, încearcă să…

Eviţi sodiul. Dacă eşti o băutoare împătimită de apă minerală, este timpul să verifici eticheta cu mai multă atenţie. Experţii spun că sodiul din compoziţia acesteia poate fi responsabil pentru congestionarea ţesuturilor de la nivelul ochilor şi mandibulei. Tot ce trebuie să faci este să studiezi lista ingredientelor şi să alegi produsul cu cel mai mic nivel de sodiu.

Diminuezi cantitatea de dulciuri. Acţiunea zaharurilor asupra organismului prin procesul de glicare este responsabilă pentru degradarea fibrelor de colagen ale pielii. Pentru a preveni ca acest proces natural să fie scăpat de sub control, poţi recurge la consumul de carbohidraţi cu nivel glicemic scăzut (cum sunt cerealele integrale). În acest fel vei reduce cantitatea de zaharuri, organismul o va procesa lent şi va limita degradarea colagenului din ţesuturi. Da, da, de aici o piele mai tânără!

Faci un obicei din a bea ceai. Este un fel de poliţă de asigurare a frumuseţii şi sănătăţii pielii. De exemplu, atât ceaiul negru, cât şi cel verde conţin flavonoide şi antioxidanţi EGCG, compuşi ce previn cancerul de piele şi degradarea fibrelor de colagen ce determină apariţia ridurilor.

Foto: Yannis Vlamos

Adriana Matei
contact@misshypewit.com