Show-ul Chanel „Métiers d’Art” – un spectacol al eleganței pariziene

După Dallas, Salzburg și Roma, a venit rândul Parisului, orașul de suflet al brandului, să găzduiască cea de-a treisprezecea ediție a show-ului Métiers d’Art. Ediția de anul acesta a fost un tribut pentru măiestria fină pe care partenerii casei de modă o aduc colecțiilor prin accesoriile pe care le confecționează precum dantela, broderiile sau butonii.

În 1837, Gabrielle Chanel stătea într-un apartament recent renovat la etajul al treilea al Hotelului Ritz din Paris. Aproape 80 de ani mai târziu, celebra casă de modă a ales să găzduiască acolo show-ul Métiers d’Art.

Într-un cadru neobișnuit pentru o prezentare de modă, modelele au defilat printre mesele restaurantului Ritz despre care Karl Lagerfeld spune că este „un loc cosmopolitan prin excelență”. Cara Delavigne, Lily-Rose Deep și alte modele sonore ale casei au etalat piesele pline de eleganță ale colecției.

Lagerfeld a declarat că această colecție este inspirată de rochiile purtate de doamnele care participau pe vremuri la dineurile care se țineau la Hotel Ritz. Pentru a fi adaptate la modelul de eleganță contemporană, sacourile clasice ale casei au fost decorate cu perle, trandafiri, broderii florale și butoni din plexiglas.

Machiajul modelelor a fost realizat de makeup artistul Tom Pecheux într-o manieră foarte avangardistă. O linie albă de tuș a dat un aer eteric machiajului, iar tenul mat și buzele într-o nuanță de roz delicată au completat acest look, o alternativă elegantă la clasica linie de tuș neagră, purtată adesea în prezentările Chanel.

Descoperă în galeria foto machiajele modelelor, precum și câteva produse folosite la crearea lor!

Foto:  Benoît Peverelli

CHANEL Métiers d’Art Show Backstage

PARIS COSMOPOLITE 2016/17

Makeup CHANEL

© CHANEL 2016

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro