4 sfaturi pentru uscarea părului cu föhnul în siguranță

4 sfaturi pentru uscarea părului cu föhnul în siguranță

Unul dintre cele mai mari mituri legate de îngrijirea părului este legat de folosirea căldurii. Contrar credinței populare, căldura nu este inamicul părului, ci este cea mai eficientă metodă de coafare și uscare. Iată patru sfaturi pentru uscarea părului cu föhnul în siguranță, fără să riști deteriorarea lui.

Când te grăbești să ieși din casă, când vrei să te culci sau când vrei bucle lejere, föhnul va fi întotdeauna alături de tine. Pentru a evita deteriorarea părului, nu trebuie decât să ții cont de niște reguli de siguranță. Ți-am pregătit patru sfaturi pentru uscarea părului cu föhn în condiții care nu vor avea efecte negative.

4 sfaturi pentru uscarea părului cu föhnul în siguranță

Sfaturile vin de la specialiștii ambasadori ai brandului de produse de îngrijire a părului Nioxin.

  1. În primul rând, este foarte important să nu folosești niciodată uscătorul de păr pe părul complet umed, spun experții. Îndepărtează, mai întâi, excesul de apă cu un prosop.
  2. Un alt sfat este să folosești întotdeauna uscătorul într-o direcție, mai precis în jos. Astfel, vei evita electriarea părului și despicarea vârfurilor.
  3. Este indicat să nu folosești föhnul mai mult de trei ori pe săptămână, și să încerci să lași părul să se usuce natural atunci când ai ocazia.
  4. Atunci când folosești uscătorul sau orice altă ustensilă de styling pe bază de căldură, pulverizează pe păr un produs de protecție termică. Aplicarea lui va contracara orice posibile efecte negative ale căldurii asupra firului de păr. Ai grijă ca föhnnul tău să nu emită o căldură care să urce peste 180 de grade celsius.

Urmează toate aceste sfaturi de uscare a părului cu föhnul, iar astfel vei evita degradarea lui. În galeria foto de mai sus, ți-am pregătit recomandările noastre, în cazul în care nu ai încă un produs de protecție termică în trusa de beauty.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com