Sfaturi de frumusețe pentru adolescente: cum îți îngrijești corect tenul

Sfaturi de frumusețe pentru adolescente: cum să îți îngrijești corect tenul

Adolescența este perioada în care tenul este cel mai dificil de îngrijit. Hormonii își fac de cap, acneea nu îți dă pace, iar un simplu coș îți poate distruge întreaga dispoziție. De aceea, am strâns câteva sfaturi de frumusețe pentru adolescente, care te vor ajuta să treci mai ușor peste perioadele dificile.

Sfaturi și secrete de frumusețe pentru adolescente

Ce poate fi mai rău decât un coș apărut în ziua în care trebuie să ieși cu prietenii la film, ai o ședință foto a clasei, ori, și mai rău, ai un date cu băiatul pe care îl placi? Noi îți spunem de pe acum că un simplu coș nu va duce la sfârșitul lumii și nici nu îi va face pe ceilalți să te desconsidere ca persoană. Totuși, cele mai căutate sfaturi de frumusețe pentru adolescente sunt despre tratarea și mascarea acneei, așa că iată ce este de făcut.

Înainte să începi să aplici multiple straturi de fond de ten pe față, încercând să ascunzi problema, încearcă să tratezi coșul cu produsele potrivite. La vârsta adolescenței, nu poți preveni întotdeauna apariția coșurilor, însă ce poți face este să ai grijă corect de tenul tău, pentru ca ele să treacă cât mai repede. Mai întâi, curățarea în profunzime poate face minuni. Aplică un produs de curățare potrivit tipului tău de ten atât dimineața, cât și seara, iar de două ori pe săptămână este indicată folosirea unui exfoliant. Apoi, este foarte important să te hidratezi corespunzător.

Creme hidratante pentru adolescente

Poate că nu realizezi încă faptul că tenul tău suferă atunci când este deshidratat, însă schimbarea rutinei de skincare va da rezultate cu siguranță. În primul rând, pielea ta se va regenera mai rapid, iar coșurile vor dispărea mai repede. Alege cremele cu formule lejere, pentru a nu încărca tenul, mai ales dacă ai probleme cu excesul de sebum. În galeria foto vei descoperi 10 creme hidratante perfecte pentru vremea rece.

Cum să-ți îngrijești tenul în adolescență

Apoi, unul dintre marile sfaturi de frumusețe pentru adolescente este folosirea unui produs dedicat tratării coșurilor. În funcție de tipul de acnee de care suferi, vei găsi în acest articol soluții dedicate special problemelor tale.

Cum să-ți menții frumusețea naturală

Abia după ce ai integrat toți acești pași în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii, poți trece la produsele de machiaj. Ideal, atunci când ai coșuri pe care vrei să le maschezi, este să nu aplici produs în exces. Pe fața curată și hidratată, aplică mai întâi un primer. Noi recomandăm Photo Finish Primer Pore, Smashbox, 67 lei (exclusiv la Douglas), deoarece nu conține ulei, minimizează porii și creează o suprafață aderentă pentru aplicarea fondului de ten. Astfel, machiajul tău va avea o acoperire mai bună și va rezista mai mult. Apoi, alege de aici un fond de ten potrivit nevoilor tale. Îți recomandăm ca, dacă alegi unul cu acoperire mare, să nu îl folosești în fiecare zi și să demachiezi bine fața la finalul zilei, altfel te vei alege cu pori astupați și chiar mai multe coșuri. Singurele mișcări permise atunci când aplici fondul de ten sunt cele de tapotare, altfel vei șterge tot produsul. Un pas opțional, înainte să aplici fondul de ten, este să aplici un corector de culoare verde, care va neutraliza zonele cu roșeață. La final, aplică corector de culoarea pielii doar pe zona pe care vrei să o ascunzi. Finalizează machiajul cu o mascara și un ruj nude, ca să îți menții frumusețea naturală și să eviți efectul de mască pe care îl critică toată lumea când vine vorba de machiaj.

Pune în aplicare aceste sfaturi de frumusețe, și nu uita: la baza oricărui machiaj armonios stă un ten corect îngrijit!

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com