serum

Cum faci alegerea corectă: diferența dintre serum, esență și ulei pentru față

Industria de beauty se dezvoltă constant, iar cele mai noi produse de skincare apărute ridică unele dificultăți. Ce este un serum, o esență sau un ulei pentru față și pe care ar trebui să îl alegem pentru îngrijirea optimă a pielii?

Odată ce afli ce este fiecare și cum acționează, îți vei da seama că nu poți alege dintre ele. Poți alege dintre hidratare, regenerarea sau corectarea anumitor imperfecțiuni? Noi credem că nu, ni le dorim pe toate pentru pielea noastră.

Astfel, toate cele trei tipuri de produse sunt importante și îndeplinesc roluri specifice, iar alegerea o poți face numai tu, în funcție de calitatea și nevoile pielii tale.

Ce este esența pentru ten?

Prevăzută să fie folosită după demachiant și toner, dar înainte de serum, o esență este folosită pentru a reda pielii nutrienții și hidratarea pentru ca aceasta să culeagă beneficiile aplicării următoarelor produse. Dacă observi că oricâte creme pentru față sau pentru ochi ai aplica, pielea ta tot nu este hidratată optim, înseamnă că o esență este elementul lipsă din rutina ta de îngrijire.

Ce este un serum?

Vorbind la modul general, serumul tinde să aibă o concentrație ridicată de ingrediente active care, în funcție de tipul pielii tale, sunt concentrate pe corectarea anumitor probleme ale tenului: roșeață, riduri, aspect tern al tenului. Cele mai frecvente ingrediente active sunt acidul hialuronic, vitamina C și acidul glicolic.

Este important să ai în vedere că serumurile diferă considerabil de cremele hidratante (care protejează pielea) și de esențe (care pregătesc pielea pentru următoarele produse), întrucât ele sunt formulate pentru a penetra straturile pielii în scopul de a livra aceste ingrediente active.

Dacă ești în căutarea unui produs care să reducă efectele îmbătrânirii pielii, ale petelor provocate de soare sau pur și simplu care să ofere luminozitate, un serum este ceea ce ai nevoie.

Ce sunt uleiurile pentru față?

Uleiurile pot fi folosite împreună cu o cremă hidratantă sau ca o alternativă la aceasta. În timp ce unele uleiuri pot fi folosite de unele singure (precum cel de jojoba, măceșe sau de argan) pentru a repara pielea deteriorată sau uscată, trebuie să ai în vedere că uleiurile foarte concentrate pot irita pielea sensibilă.

Uleiurile ușoare, fluide pot fi folosite pentru a da luminozitate pielii pe parcursul zilei (unele uleiuri precum cel de cocos au proprietăți naturale de SPF), iar câteva picături adăugate în rutina de noapte pot face minuni pentru pielea ta.

Acum știi ce este o esență, un serum sau un ulei pentru față. Tenul tău de ce are nevoie?

Foto: PixelFormula

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro