Inspirația de beauty a zilei este selfie-ul neretușat al unui model Victoria's Secret

Inspirația de beauty a zilei este selfie-ul neretușat al unui model Victoria’s Secret

Ce poate fi mai inspirațional decât un fotomodel de top care nu își ascunde imperfecțiunile? Ne-am bucurat să o vedem pe Taylor Hill, unul dintre îngerașii Victoria’s Secret, publicând un selfie neretușat, fără machiaj, în ciuda faptului că se confruntă cu o erupție acneică.

Standardele de frumusețe se modifică de la o generație la alta, devenind mai flexibile și mai realiste. Cel mai recent exemplu este cel al lui Taylor Hill, model la Victoria’s Secret, care a publicat un selfie în care a refuzat să își ascundă acneea.

Inspirația de beauty a zilei este selfie-ul neretușat al unui model Victoria’s Secret

Taylor Hill a scris „buenos dias (bună ziua, n.r.)” în descrierea fotografiei cu ea publicată pe Instagram. Acest lucru ne-a atras și mai mult atenția, tocmai pentru că fotomodelul a ales să nu se axeze pe imperfecțiunile tenului ei, așa cum ne-am fi așteptat la un astfel de selfie. Mai mult decât atât, Taylor i-a atașat o descriere cât se poate de uzuală, un gest care, credem noi, contribuie la normalizarea selfie-urilor neretușate.

https://www.instagram.com/p/BqSRBXnh1p3/?utm_source=ig_embed

Fotografia lui Taylor este o inspirație pentru fanii săi, lucru pe care mulți dintre ei l-au exprimat în rubrica de comentarii. „Apreciez că nu îți ascunzi coșurile. Mă face să mă simt mult mai bine”, a fost unul dintre mesaje. „Ador cum îți accepți pielea ta naturală”, a scris un alt utilizator.

Desigur că au existat și păreri critice la adresa selfie-ului. Totuși, fotomodelul Victoria’s Secret a ales să nu răspundă persoanelor răutăcioase care au „certat-o” că „acneea nu este sănătoasă și nu este frumoasă”.

Noi considerăm gestul lui Taylor Hill o inspirație pentru toate pasionatele beauty, dar mai ales pentru toți utilizatorii rețelelor sociale care idealizează frumusețea. Mesajul transmis este unul clar: acneea nu mai este un tabu și nu este un lucru de care să te rușinezi.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com