Secretul pentru un păr minunat

Secretul pentru un păr minunat? Nu îl spăla!

Un păr lucios, sănătos și natural voluminos este visul oricăreia dintre noi. Recunosc, petrec mult timp cu fhonul și peria în mână încercând să îmi fac părul să arate ca și cum tocmai a ieșit din mâinile unui stilist, iar aici vorbesc de look-ul de zi cu zi, nicidecum de vreo ocazie specială. Însă acesta nu este secretul pentru un păr minunat.

Iar orice persoană atentă cu părul ei știe cât de dificil este să-i menținem mereu aspectul acela de proaspăt spălat și coafat. Poate că ar trebui să-l spălăm în fiecare zi, nu-i așa? Greșit! Se pare că secretul pentru un păr minunat este să nu îl speli atât de des. Cel puțin acesta este trucul pe care hairstilistul de celebrități Jennifer Yepez, care a lucrat cu Gigi Hadid, Salma Hayek și Zendaya, l-a dezvăluit pentru W Magazine.

„Sugerez să nu îți speli părul pentru cel puțin două sau trei zile, iar dacă poți mai mult, minunat. Să nu îl speli atât de mult îți menține părul sănătos. Dacă folosești mult șampon uscat, sugerez să apelezi la un exfoliant pentru scalp. Kérastase Chronologiste Scalp Exfoliator este cel mai bun. Este la fel ca în cazul tenului – dacă te machiezi tot timpul, mereu îți exfoliezi pielea. Mai întâi exfoliezi, apoi șamponezi. Mereu sugerez să nu ui șampon direct pe vârfuri, pentru că le usucă. Apoi aplici masca sau balsamul, eu le pun pe toată lungimea părului, însă dacă ai părul fin, recomand să te oprești la jumate. Iar dacă vrei mai mult volum, eu folosesc mereu un spray texturizator, indiferent ce coafură îmi voi face. Îl ador, pentru că dacă mâine vreau să am părul wavy, cum îl voi face să stea? Așa că mereu aplic texturizator, protecție termică și adaug un serum hidratant sau ceva să mă ajute să îmi usuc părul cu fhonul”, explică Yepez.

Cum să supraviețuiești zilelor de pauză de la spălat

Cel mai mult ne deranjează, în zilele în care luăm pauză de la spălat, că părul se îngrașă la rădăcini și începe să își piardă din volum. Trucul recomandat de Jennifer Yepez este să încercăm să tratăm problema cu un produs de îngrijire potrivit nevoilor noastre. „Dacă îți usuci prea tare pielea, va fi mai uleioasă. Așa că este la fel și în cazul scalpuli. Încearcă să folosești un șampon special pentru un scalp uleios, ori încearcă un șampon uscat”, spune Jennifer. Află de aici cum folosești corect șamponul uscat, pentru a nu cauza și mai multe probleme la nivelul scalpului.

Jennifer este de părere că nu este dăunător să folosești șamponul uscat în fiecare zi. „Chiar și cu Gigi Hadid, uneori nu trebuie să îi spălăm părul, iar ea mereu spune „Cred că de aceea avem un păr minunat, pentru că nu îl spălăm tot timpul”. Atât timp cât folosești un exfoliant o dată pe săptămână atunci când îți speli părul, nu vei mai avea acele reziduuri. Un alt truc, pentru că merg la sală des și nu-mi place să îmi spăl părul, atunci când am părul ud de la transpirație, aplic șampon uscat direct pe el. Apoi îl usuc cu fhonul și îi dă mult mai mult volum și într-un fel reactivează produsul”, mai spune hairstilistul. Așa că dacă nici tu nu ai timp să îți speli părul zi de zi, află că nici nu este indicat. Apelează la produsele potrivite pentru tipul tău de scalp și cu siguranță vei avea un păr minunat chiar și în zilele dintre spălări. Dacă nici nu îți imaginezi cum ar fi să nu îți speli părul în fiecare zi, află de aici cum să amâni spălarea părului pentru două zile.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com