Scapă de cearcăne în 4 pași

Pentru unele persoane, cearcănele sunt semnele nopților nedormite, însă pentru altele, mai puțin norocoase, acestea rămân indiferent de calitatea somnului.

În unele cazuri, cearcănele au o explicație genetică: pot fi cauzate de umbra creată de structura osoasă sau musculară a feței sau de circulația sângelui. O contribuție importantă o au și somnul, alergiile, congestiile nazale, fumatul, expunerea la soare, dezhidratarea sau anemia, dar toate aceste cauze pot fi controlate.

Pentru cei cu cearcăne din motive genetice, nu există vreun produs minune care să le facă să dispară. Desigur, pot minimiza aspectul acestora aplicând întotdeauna protecție solară, folosind creme cu retinol și vitamina C sau chiar o metodă naturistă – felii de cartofi. Aceștia conțin enzime care reduc pigmentația pielii.

Însă cea mai ușoară și rapidă metodă de a le ascunde rămâne machiajul. Învață din aceste sfaturi cum să maschezi și să corectezi cearcănele!

1. Aplică de sub ochi o cremă specială pentru această zonă, care să aibă un finish sidefat. Aceasta va da luminozitate ochilor și va pregăti pielea pentru următoarele produse.

2. Când crema a fost absorbită de piele, aplică un corector cu ajutorul degetului inelar. Închipuie-ți un triunghi de la colțul interior al genelor inferioare, pe lungimea nasului și până la colțul exterior al genelor și aplică corectorul doar pe zonele întunecate.

3. Pentru a distrage atenția de la cearcăne, concentrează machiajul pe pleoapa superioară. Evită fardurile sau creioanele în culorile mov, roșu sau albastru. În schimb, optează pentru cele care îți vor scoate culoarea ochilor în evidență precum maro, auriu sau ivoire.

4. O altă metodă de a distrage atenția de la problemă este aplicarea unui blush. Un blush roz sau piersică va ajuta la luminarea întregii fețe.

Foto Yannis Vlamos

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro