Sâni lăsați și lipsiți de fermitate: ce soluții ai pentru a le reda tonusul și forma dorită

Sâni lăsați și lipsiți de fermitate: ce soluții ai pentru a le reda tonusul și forma dorită

Mai mici sau mai mari, cu diferite forme – cu un lucru putem fi toate de acord: sânii tonifiați sunt cei mai frumoși. Totuși, lăsarea sânilor este un fenomen cu toate femeile se confruntă, mai devreme sau mai târziu. Uite ce poți face pentru a le reda tonusul și forma dorită!

Deși mare parte a societății portretizează silueta feminină ideală cu un bust generos, nu ar trebui să faci din asta un deziderat și să încerci prin toate metodele să te conformezi. Niște sâni frumoși nu au o dimensiune standard, ci ar trebui mai degrabă să prioritizezi un alt aspect: fermitatea lor. Asta pentru că, indiferent de cupa pe care o porți la sutien, tot vei fi afectată la un moment dat de acțiunea gravitației. Mai exact de lăsarea sânilor.

Aceasta apare în mod natural, odată cu vârsta (la aproximativ 40 de ani), însă te poți confrunta cu ea și timpuriu, din cauza anumitor factori. Printre cei principali menționăm slăbitul brusc sau excesiv, sarcina (nu alăptatul), deficiențe nutritive, fumatul sau expunerea excesivă la soare. Studiile arată că în apropierea vârstei de 30 de ani, pielea femeii începe să-și piardă din elasticitate și prezintă primele semne de îmbătrânire. Mai mult decât atât, dacă femeia a avut și o sarcină până la acea vârstă, efectul va fi cu atât mai vizibil la nivelul sânilor, potrivit Institutului de Educație pentru Sănătatea Sânilor din Oregon.

Dacă împotriva vârstei nu poți lupta la nesfârșit (într-adevăr, aceste creme te vor ajuta, însă la un moment dat, gravitatea tot va învinge), poți măcar să previi lăsarea timpurie a sânilor.

Cum poți preveni lăsarea timpurile a sânilor

  • Poartă mereu sutien. Există mitul fals conform căruia purtarea sutienului slăbește elasticitatea pielii și aceasta nu va mai avea puterea de a susține sânii. Nimic mai fals: sutienul este cel mai bun mod de a lupta împotriva gravitației. Sutienul va susține sânii, scutind pielea de acest efort. Dacă ai sânii voluminoși, cu atât mai mult sutienul nu ar trebui să îți lipsească niciodată (inclusiv pe timp de noapte, însă optează pentru o contenție mai lejeră, cum ar fi o bustieră. Menajată și întreținută corespunzător, pielea își va menține fermitatea pe termen mai lung.
  • Evită dietele yo-yo care provoacă slăbiri rapide. Schimbările fizice bruște nu permit pielii să se adapteze la noua formă, astfel apare efectul de piele lăsată. În plus, aceste diete nu sunt sigure nici pentru sănătate și nu promit rezultate pe termen lung, așa că nu ai niciun motiv să apelezi la ele.
  • Îngrijește pielea decolteului. Calitatea pielii este decisivă pentru forma și tonusul sânilor tăi, așa că trebuie să îi acorzi cea mai bună îngrijire. Folosește creme cu antioxidanți (poți folosi hiar și gel de aloe vera) – aceștia vor combate acțiunea radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea pielii. Ai grijă să o menții mereu hidratată: folosește loțiuni speciale pentru această zonă pentru că oferă și fermitate și elasticitate pielii. De fiecare dată când îți aplici produsele pe decolteu, masează delict pielea pentru a stimula circulația sângelui și pentru a spori elasticitatea pielii.
  • Evită expunerea la razele UV. Soarele îmbătrânește prematur pielea, astfel aceasta își pierde tonusul și fermitatea mai rapid, provocând lăsarea sânilor.

Ce soluții ai dacă sânii deja s-au lăsat

Dacă lăsarea sânilor nu este accentuată, procedurile cosmetice de întinerire și retonifiere a pielii decolteului te pot ajuta. Fillerele dermale precum botoxul sau Sculptra atenuează ridurile apărute și dau volum pielii, creându-se astfel o iluzie optică care atenuează aspectul lăsat al sânilor. Nu te aștepta totuși la o transformare prea mare: efectul maxim pe care ți-l pot oferi este acela de a reduce aspectul ridat al pielii, dând un aspect mai plăcut decolteului, însă ele acționează doar la nivel superficial, neavând niciun impact asupra suportului sânilor. De asemenea, ele trebuie repetate constant, deci sunt o metodă destul de costisitoare.

Liftingul sânilor cu fire de suspensie sunt o altă soluție minim invazivă pentru sânii lăsați. Totuși, nici această procedură nu oferă rezultate pe termen lung. Poate ține locul operației de mastopexie (ridicarea sânilor) doar în cazul unei lăsări moderate a sânilor sau poate corecta asimetria acestora. Rezultatele nu sunt permanente și nu oferă schimbări considerabile la nivelul liniei bustului.

Așadar, ajungem la soluția chirurgicală: operația de ridicare a sânilor (mastopexia). Rezultatele mastopexiei sunt stabile în timp dacă nu există variații importante ale masei corporale sau de volum ale sânilor, cauzate de o sarcină. Poziția areolelor nu se mai schimbă radical după această intervenție chirurgicală. Durerile post-operatorii sunt suportabile, însă în timpul de recuperarea este recomandată întreruperea activității fizice timp de 6 săpămâni (minimum) și purtarea unei bustiere de susținere minimum 3 săptămâni.

Foto: Hepta

 

 

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro