S.O.S la întâlnire: ce poate merge prost și cum să remediezi situația

S.O.S la întâlnire: ce poate merge prost și cum să remediezi situația

Ziua de 14 februarie se apropie cu pași repezi și probabil că ți-ai programat deja o întâlnire romantică pentru Valentine’s Day. Iar ca orice persoană de pe lumea asta, probabil că îți dorești ca totul să meargă strună, fie că este vorba despre un tip cu care nu ai mai ieșit până acum, fie că este iubitul tău de câteva luni sau chiar ani.

Tocmai de aceea, ți-am pregătit șapte soluții rapide pentru tot atâtea probleme care ar putea să apară spontan și ți-ar putea strica seara romantică (fie ea de Valentine’s Day sau nu).

Dacă ți se încrețește părul de la umezeală

Când ai ieșit din casă părul îți era perfect drept și coafat, însă umiditatea din aer l-a făcut sa ia forme… nu tocmai grațioase. Ei bine, dacă tot ce ai la îndemână sunt două agrafe, este suficient. Piaptănă-ți părul pe o parte cu ajutorul degetelor, împletește-l, iar apoi răsucește-l într-un coc simplu și prinde-l cu ajutorul agrafelor.

Dacă ți se întinde eyelinerul

Transformă-l într-un machiaj smokey eye. Cool tip: aplică puțin balsam de buze și întinde-l cu degetul din colțul exterior al pleoapei superioare către interior. Balsamul va face eyelinerul mai ușor de amestecat și de întins. (101 Ointment MultiPurpose Superbalm Original, Lanolips, 63 lei, exclusiv la Sephora)

S.O.S la întâlnire: ce poate merge prost și cum să remediezi situația

Dacă hainele tale se murdăresc de autobronzant

Tapotează pata cu un șervețel demachiant. Dacă asta nu funcționează, umezește un prosop de hârtie și pune puțin săpun lichid iar apoi lasă materialul să se usuce. Sau usucă-l la uscătoarul cu aer cald din toaleta localului.

Dacă ți se rupe o bretea de la sutien

Poți oricând să o desprinzi și pe cealaltă și să le legi împreună, în stilul sutienelor de la costumele de baie. Ori dacă ai unul dintre acele sutiene în cazul căruia greutatea este suportată mai mult de banda din jurul bustului, scoate și cealaltă bretea, iar totul va arăta din nou simetric.

Dacă verși ceara de la o lumânare pe haine

„Pescuiește” un cub de gheață din cocktail și pune-l imediat pe ceara topită pe material. Ceara va îngheța și o vei putea îndepărta cu ușurință. Când ajungi acasă, lasă haina respectivă la înmuiat în apă fierbinte, iar apoi o poți spăla ca de obicei. (Lumânare parfumată Incense Tears, Phoenix, 299 lei)

S.O.S la întâlnire: ce poate merge prost și cum să remediezi situația

Dacă lumina de acasă te-a trădat și ai ales nuanța greșită de fond de ten

Poți repara această greșeală cu un șervețel îmbibat în săpun lichid și apă. Cu mișcări delicate, freacă șervețelul în cercuri de-a lungul maxilarului, pentru a amesteca fondul de ten și a-l întinde pe gât. Apoi, cu mâinile ușor umede, încearcă să îndepărtezi doar puțin din culoarea de pe obraji, suficient cât să nu mai pară atât de intensă.

Dacă verși vin roșu pe haine

Aplică imediat sare pe pată, iar apoi tapotează zona cu un șervețel umed. Sarea face minuni în cazul petelor de vin sau al altor băuturi alcoolice. Probabil că nu vei scăpa de tot de pată pe moment, însă cu siguranță o vei scoate ulterior, când vei pune acea piesă vestimentară la spălat.

 

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com