Rutina de îngrijire a acestei coreence cu pielea ca de sticlă a devenit virală

Termenul „glass skin” este doar varianta mai fancy de a vorbi despre o piele perfectă, luminoasă, cu pori aproape invizibili, și este obsesia actuală a coreencelor. Tocmai de aceea rutina de îngrijire a acestei femei cu o piele ca de sticlă a devenit virală pe Internet.

Ellie Choi, un make-up artist aspirant din Los Angeles, a dezvăluit pe Twitter fiecare pas din rutina sa de îngrijire a pielii, iar acum acele tweet-uri sunt peste tot pe Instagram. Toată lumea este fascinată și le redistribuie, iar postările strâng un număr impresionant de like-uri. Cum de reușește o listă de produse să facă asta? Ei bine, în postări este inclusă și o fotografie cu rezultatul obținut cu acele produse și este de-a dreptul impresionant: o piele perfect netedă, fără imperfecțiuni, luminoasă și aproape fără pori.

Ellie precizează din start că are un ten mixt, gras în zona T și uscat pe obraji. Apoi, derulând fotografiile din slide show, descoperim întreaga rutină de îngrijire care o ajută să obțină acea piele impresionantă.

  • în fiecare seară, Ellie își îndepărtează machiajul cu ajutorul șervețelelor demachiante de la Neutrogena.
  • evident nu este suficient pentru a curăța complet tenul; se spală apoi pe față cu unul dintre aceste două loțiuni de curățare: fie Daily Facial Cleanser de la Cetaphil (varianta mai accesibilă), fie Ultra Facial Cleanser de la Kiehl’s.
  • odată ce pielea este curată, Ellie trece la tonifiere: folosește Clarifying Lotion 3 de la Clinique pentru a îndepărta orice urmă de murdărie sau sebum rămas.
  • urmează apoi pasul hidratării: ea aplică un strat generos de cremă hidratantă pentru a-și menține fața hidratată peste noapte. Produsele ei preferate sunt crema hidratantă de la Cetaphil și Wonjin Effects’s Water Bomb Cream.
  • odată la două zile, adaugă un pas extra în rutina ei. După ce își curăță fața, o exfoliază cu masca de la Skinfood, Black Sugar Strawberry Wash Off Mask. Zahărul și căpșunile sunt foarte eficiente pentru îndepărtarea delicată a celulelor moarte de pe piele.
  • odată sau de două ori pe săptămână, Ellie folosește o mască de la brandul coreean Innisfree pentru refacerea pielii.
  • un sfat important care nu ține de niciun produs de beauty este să acorzi importanță dietei și să bei multă apă: ea evită mâncarea grasă și prăjită pentru a-și menține pielea în cea mai bună formă.

Rutina ei de îngrijire pare într-adevăr un plan de acțiune bun pentru obținerea unei pieli perfecte, însă asta nu înseamnă că este o „rețetă” universal valabilă și că va avea aceleași rezultate și pentru tenul tău. Păstrează în minte fiecare pas din rutina ei (curățare, tonifiere, hidratare, exfoliere, măști periodice) și găsește produsele cele mai bune pentru tine.

Foto: Instagram

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro