Rețeta unei bunici împotriva acneei a devenit virală

Rețeta unei bunici împotriva acneei a devenit virală

Cu toatele ne-am confruntat cu acneea la un moment dat în viață, și din păcate probabil că încă nu am scăpat de ea pentru totdeauna. Chiar dacă nu mai apare la fel de des ca în adolescență, tot ne strică complet dispoziția atunci când vedem că un nou coș și-a făcut loc pe față.

Iar în timp ce noi dăm ture prin farmacii să găsim produsele cu care să îl atacăm, se pare că unul dintre cele mai eficiente remedii este natural. Vloggerița Kalyani a publicat pe Youtube un video în care arată rețeta bunicii ei împotriva acneei.

Tratamentul are la bază frunzele de neem, o plantă indiană care se găsește la noi sub formă de pulbere, de obicei la farmaciile naturiste sau pe internet. Frunzele sunt bogate în vitamina E și acizi grași, care ajută la tratarea coșurilor și conferă tenului un aspect sănătos.

Conform rețetei, trebuie să pui câteva frunze de neem la fiert cu un litru de apă, și să le lași 8 – 10 minute. Apoi, apleacă-te asupra vasului în care le-ai fiert și lasă aburii să își facă efectul asupra tenului. Din ceea ce rămâne, poți face o mască.

Cu ajutorul unui blender, amestecă frunzele fierte cu turmeric și gel de aloe vera, până când totul devine o pastă omogenă. Folosește o pensulă pentru a aplica masca și las-o să acționeze 10 minute înainte să te speli pe față.

Rețeta unei bunici împotriva acneei a devenit virală

Noi suntem extrem de curioase să încercăm acest remediu, care pe internet a făcut furori de când a fost publicat pe contul de Youtube al lui Kalyani.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com