Această rețetă de balsam de buze a devenit virală! Trebuie să o încerci

Această rețetă de balsam de buze a devenit virală! Trebuie să o încerci

Dacă ești crafty și adori să îți faci singură anumite lucruri (sau produse) care se găsesc în comerț, rețeta aceaasta de balsam de buze este perfectă pentru tine! Îți trebuie doar câteva ingrediente naturale și puțină răbdare și bună dispoziție. Iar cea mai bună parte este că are aromă de ciocolată!

Această rețetă de balsam de buze a devenit virală, după ce a apărut în noua carte numită „Plant-Powered Beauty”, scrcisă de Amy Galper și Christina Daigneault. Amy este specialistă în aromaterapie, și este cea care a descoperit rețeta. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a obține balsamul de buze cu aromă de ciocolată cu mentă.

Rețeta de balsam de buze cu aromă de ciocolată cu mentă

Ingredientul-cheie al acestei rețete este untul de cacao, despre care Amy spune că „este de vis pentru piele”. „Unul de cacao este o grăsime naturală, extrasă din boabele de cacao, ce conține o concentrație mare de acizi grași și oferă hidratare de durată și protecție împotriva radicalilor liberi”, explică Amy. Iată lista completă cu ingrediente:

  • un sfert de ceașcă de unt de cacao
  • un sfert de ceașcă de ceară de albine
  • un sfert de ceașcă de ulei de cocos
  • 20 de picături de ulei de mentă

Și iată și pașii pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Teoretic, ai nevoie de un boiler dublu, însă noi credem că rețeta poate fi făcută și prin tehnica bain marie. Așa că, topește la bain marie untul de cacao, ceara de albine și uleiul de cocos, într-un vas de sticlă termorezistentă. Amestecă ingredientele până când sunt complet topite.
  2. Îndepărtează vasul de sursa de căldură, iar apoi adaugă uleiul esențial de mentă, și amestecă toate ingredientele.
  3. Tot ce rămâne de făcut este să torni compoziția obținută în recipientele alese de tine pentru a stoca balsamul. Trebuie neapărat să faci transferul cât timp compoziția este încă fierbinte și complet topită. Și gata! Ai obținut un balsam de buze natural și cu miros delicios, care va rezista trei luni.

Dacă ți-a plăcut această rețetă de balsam de buze, cu siguranță vei vrea să încerci și această rețetă de exfoliant de corp cu vanilie, pe care Jessica Alba o adoră. În plus, dacă păstrezi această rețetă pentru mai târziu și ai nevoie de ceva rapid și la îndemână, descoperă în galeria foto de mai sus 10 balsamuri de buze.

Foto: Shutterstock

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com