Reguli de aur pentru coafarea părului fin și lipsit de volum

Cea mai mare problemă cu părul fin este aceea că trebuie să îl coafezi mereu, altfel arată lipsit de energie și vitalitate și dă impresia unui look neîngrijit. Însă dacă nu folosești tehnicile corecte de stilizare pentru acest tip de păr problematic, poți pierde chiar și puținul volum natural pe care îl are. Uite regulile de aur de care trebuie să ții cont pentru coafarea părului fin și fără volum!

Toate ne dorim păr un păr bogat și puternic, însă în cazul în care nu îl avem așa de la mama-natură, ne mulțumim și dacă reușim să îi oferim volumul mult dorit. Pentru asta ne înarmăm cu o mulțime de produse care promit îngroșarea firului de păr, îndesirea acestuia și un volum impresionant. Însă pentru un anume tip de păr obținerea volumului este o misiune extrem de dificilă. Da, vorbim despre părul fin. Cu un diametru cu 30% mai mic decât cel al unui păr normal și o structură lipsită de fermitate, acest fir de păr are o grosime de numai 0,05 mm, comparativ cu cel normal, care este de aproximativ 0,08 mm.

Care este eterna problemă a parului fin? Volumul, care se pierde imediat după spălare și coafare. În plus, în majoritatea cazurilor, persoanele care se confruntă cu un fir de păr subțire nu se bucură nici de un păr prea des. Cea mai la îndemână soluție pentru a-i da un aspect mai voluminos este stilizarea acestuia. Însă cu atâtea produse care promit volum și textură, riscul este să cazi în capcana de a-ți încărca părul. Astfel, acesta este îngreunat și în loc să te bucuri de un păr „vâlvoi”, vei pierde orice urmă de volum și părul va sta așa cum urăști cel mai tare: lipit de cap.

Când coafezi părul fin, trebuie să ții cont de anumite trucuri de aplicare a produselor și să folosești doar anumite tehnici de coafare. Alina Rau, Lead Trainer Nioxin Romania, ne-a împărtășit 3 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când coafezi părul fin.

1. Ai grijă la cantitatea de produs. Aceasta se aplică în funcție de textura părului, de lungime și de rezultatul final dorit. „Începe prin a utiliza o cantitate mică pentru a vedea cum se comportă în păr. Apoi, aplică o cantitate adițională. Această metodă îți dă control, tu având posibilitatea să decizi din aproape în aproape”, explică Alina Rau.

2. Acordă atenție distribuției produsului. Pentru cele mai bune rezultate este foarte important ca produsele să fie aplicate uniform. „Distribuie produsul mai întâi în palme și abia apoi în păr. Folosește un pieptene cu dinți rari pentru a te asigura că produsul este aplicat pe toată suprafața firelor. Acționează fără grabă pentru a reuși o distribuție uniformă”, susține specialistul.

3. Alege direcția de coafare corectă. În cazul unui păr fin trebuie să acordăm atenție sporită zonei rădăcinilor. Aici trebuie insistat pentru a crea volum, lucru care va ajuta la susținerea formei pe lungimi și vârfuri. Dacă părul este scurt, joacă-te cu direcții diferite pentru a masca zonele cu probleme, cele cu păr mai puțin, mai rar, mai subțiat.

Acum că ai descoperit aceste sfaturi, îți împărtășim în galeria foto și produsele noastre preferate pentru părul fin și lipsit de volum. Odată „înarmată” cu toate aceste informații, vei observa o diferență în aspectul părului tău când le vei pune în practică!

Foto: Pixelformula

 

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro