Protecție termică păr

Protecția termică a părului: sfaturi de la specialist

Multe dintre noi ne începem ziua cu placa sau cu ondulatorul în mână, încercând să ne „îmblânzim” părul și să îl face să arate impecabil. Însă în momentul în care sunt folosite prea des, trebuie să luăm câteva măsuri de protecție pentru părul nostru.

Am apelat la sfaturile Mădălinei Nițu, trainer ghd Romania, care ne-a dezvăluit cum trebuie să ne îngrijim părul dacă folosim instrumente de styling cu aport de căldură.

La fiecare utilizare trebuie să acorzi atenție atât tehnicii de coafare, cât și unor etape premergătoare. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi și produsele de care ai nevoie pentru a avea un păr mereu coafat perfect, dar și sănătos.

Cum îți pregătești părul înainte de coafare?

Modul în care îți pregătești părul înainte de a utiliza instrumentele de styling cu aport de căldură (fie că vorbim de placă sau ondulator) depinde de o serie de factori. Textura parului, sănătatea acestuia, dar și tipul de look pe care vrei să îl realizezi influențează etapa de pregătire.

„Dacă ai părul ondulat sau creț, după uscare este esențial să aplici un ulei hidratant sau un ser special pentru ca acesta să nu se electrizeze. Aplică produsul de îngrijire și usucă părul cu ajutorul difuzorului setat la o temperatură joasă. Evită să iți atingi buclele cu mâna până când părul tău este uscat complet pentru o textură flexibilă”,  precizează Mădălina Nițu, trainer ghd Romania.

Pe de altă parte, dacă parul tău este drept și vrei să îi dai volum sau sau un aspect mai neted, specialstul ghd recomandă să aplici un produs pentru protecție termică pe toată lungimea și o spumă pentru volum la rădăcini. Apoi, usucă părul fără difuzor pentru a conferi mai mult volum și un aspect lucios.

„Indiferent de tipul de păr, produsul de protecție termică este obligatoriu. Pulverizează-l pe lungimi înainte de uscarea cu foehn-ul sau de utilizarea plăcii. Unele uleiuri pot dubla protecția termică atunci când folosești instrumente fierbinți”, mai recomandă Madalina Nitu.

Cum îți protejezi parul după coafare?

Una dintre cele mai mari griji în ceea ce privește coafarea termică ține de cum poți păstra o coafură impecabilă cât mai mult timp, fără a compromite sănătatea parului.

    • Pentru început, specialistul ghd recomandă să optezi pentru o față de pernă din mătase pentru a menține părul hidratat și a reduce electrizarea acestuia.
    • Un alt truc la care poți apela pentru a te bucura de o coafură fresh– mai ales dacă ai parul ondulat sau creț – este să îți prinzi părul în coc înainte de culcare.

„Împarte părul în două secțiuni, apoi rotește-le în două cocuri și prinde-le cu agrafe. Când te trezești dimineața, scoate agrafele și bucură-te de bucle proaspete”, explică trainerul ghd.

Optează pentru cele mai bune instrumente de styling. Instrumentele de styling tradiționale pot ajunge la temperaturi foarte ridicate. Dacă sunt prea fierbinti, acestea afectează și mătuiesc părul.

 

Data viitoare când folosești instrumente de styling cu aport de căldură, amintește-ți acești 3 pași: pregătește-ti părul cu produse hidratante, optează pentru stylere de cea mai înaltă calitate și apelează la trucuri care să îți mențină coafura cât mai mult timp!

Foto: Hepta

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro