Produsul surprinzător care poate calma arsurile solare

Produsul surprinzător care poate calma arsurile solare

Un produs pe care îl ai deja în casă te poate ajuta să calmezi arsurile solare. Poate că nu te-ai gândit până acum că ar putea avea această întrebuințare, însă chiar și dermatologii îi confirmă potențialul. Trucul a devenit viral după ce o femeie a publicat fotografii înainte și după aplicarea produsului.

Înainte de toate, vrem încă o dată să îți amintim la ce risc te supun arsurile solare și de ce este bine să aplici întotdeauna protecție solară. Dacă, totuși, s-a întâmplat să te arzi la plajă, vei fi surprinsă să afli că acest produs pe care îl ai deja în casă poate calma arsurile solare.

Produsul care poate calma arsurile solare

O utilizatoare de Facebook a publicat fotografii înainte și după ce a aplicat spumă de ras mentolată pe arsurile solare, iar postarea ei a devenit în scurt timp virală.

EDIT: Let me just clear up a few things. I have been approached by a couple of news companies, and I have given my…

Posted by Cindie Allen-Stewart on Friday, 22 June 2018

„Dacă ești ca mine, urăști să te arzi. Indiferent cu câtă protecție solară te-ai dat, unii oameni se ard oricum. Recent i-am spus unei prietene despre un tratament pentru arsuri solare care face minuni! Mi-a spus că nu a auzit niciodată de el, așa că am decis să postez despre el, pentru că m-am ars recent la soare. De obicei, durează câteva zile de la început până la final, însă acest produs te răcorește rapid și îți dă o senzație de confort”, a scris Cindie.

Utilizatoarea și-a sfătuit prietenii de pe Facebook să își cumpere o spumă de ras cu mentol și să o aplice pe zona arsă. „Nu o masa, las-o să stea pe piele. Va începe să scoată toată fierbințeala la suprafață (vei putea simți asta). Probabil vei simți și mâncărimi, însă este un lucru bun! Mâncărimile indică vindecarea”, a mai scris Cindie.

După 30 de minute, spuma de ras va părea că s-a dizolvat, iar atunci este momentul să o clătești. Cindie spune că este bine să repeți aplicarea a doua zi.

Ce spune dermatologul

Din fericire, trucul este aprobat inclusiv de un specialist. „Mentolul are efect de răcorire, ceea ce va ajuta la calmarea disconfortului cauzat de arsura solară”, a explicat Howard Sobel, dermatolog din New York, pentru Allure. Cu toate acestea, spuma de ras nu va grăbi dispariția nuanței roșiatice.

Merită să încerci acest truc de calmare a arsurilor solare, dacă ai ajuns accidental în această situație neplăcută. Totuși, dermatologii recomandă folosirea produselor de protecție. Iar dacă ai pielea sensibilă, cel mai bine nu te expui deloc la soare, pentru a nu risca să suferi arsuri.

Foto: Shutterstock

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com