Produsele ideale pentru tenul afectat de poluare

„Cum se descurcă tenul și piele mea  în lupta cu poluarea?” Este o întrebare frecventă, pe care ar trebui să ți-o pui chiar și tu. Tot mai des auzim cum se plâng oamenii de poluare, dar ne întrebăm cum ne afectează ea tenul?

Este deja cunoscut faptul că poluarea are efecte negative asupra sănătății organismului, iar piele nu face abstracție și este și ea unul dintre organele afectate.

Un studiu realizat de Vichy a demonstrat că poluarea cauzează probleme precum: excesul de sebum, amplifică deshidratarea, reduce stratul protector anti-oxidant de la suprafața pielii și diminuează bariera protectoare a acesteia.

Citește și:

Cum îți îngrijești tenul la 30 de ani
11 trucuri pentru un machiaj rezistent la căldură

Marie Schmid, Claris UK, ne spune că „o acumulare de particule poluante pe suprafața pielii vor elimina strălucirea, făcând-o să pară întunecată”.  Tot ea adaugă faptul că particulele de poluare sunt responsabile pentru iritațiile și sensibilitățile pielii. Iar acestea nu se opresc aici, poluarea poate duce treptate și la semne timpurii ale îmbătrânirii și riduri.

Ce este de făcut? Doctorul Howard Murad, fondatorul Murad Skincare, ne recomandă să purtăm întotdeauna o cremă SPF, indiferent de vremea de afară și să căutăm produse  antioxidante, anti-inflamatoare și hidratante.

În galeria foto vei găsi sugestiile noastre, 10 produse care te vor ajuta să previi și să tratezi efectele poluării.

erika
erika.chivu@ringier.ro