Prezentarea Chanel toamnă-iarnă 2017-2018: un spectacol futurist

Celebra casă de modă Chanel ne-a obișnuit cu prezentări ieșite din comun, în locații neobișnuite și decoruri extravagante. Însă prezentarea pentru toamnă-iarnă 2017-2018 prêt-à-porter a întrecut orice așteptare cu abordarea sa futuristică.

În acest sezon, Karl Lagerfeld a vrut să proiecteze Chanel în spațiu. În inima luxuriantului Grand Palais din Paris, la baza unei rachete înalte de 37 de metri, 90 de modele au defilat grațios, strălucind ca adevărate stele grație cizmelor cu sclipiri de diamante și accesoriilor decorate cu cristale sau perle false. Karl Lagerfeld a declarat despre show că este „o incursiune spre cer, în inima constelațiilor, în memoria astronautului Thomas Pesquet.”

Astfel, abordarea clasică a pieselor Chanel a constrastat cu notele futuristice ale show-ului, îmbinând unele elemente în acest stil. Pe lângă fustele, rochiile și sacourile din tweed, pantalonii bermude au completat look-urile în nuanțe de negru, alb, argintiu și gri. Colecția s-a remarcat și prin accente de culoare albastre sau mov, precum și prin broderii prețioase, paiete, fire iridescente și accesorii metalice.

Tema stelară a fost inspirată chiar de colecție: o jachetă bleumarin decorată cu perle pare să fie scosă dintr-un seif celest, rochiile brodate cu fire iridescente amintesc de suprața planetelor neexplorate, iar strălucirea accesoriilor decorate cu pietre prețioase ne trimit cu gândul la constelații.

În ceea ce privește accesoriile, am văzut genți plic XXL în culori iridescente, genți plic rigide care iau forma unor rachete și noi versiuni ale genții Chanel Gabrielle în culori metalice.

Intră în atmosfera cosmică a prezentării Chanel toamnă-iarnă 2017-2018 răsfoind galeria foto!

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro