Pregătiți-vă: elasticele de păr „scrunchie” din copilărie revin la modă

Sigur țineți minte replica lui Carrie Bradshaw: „O femei nu ar putea fi găsită nici moartă la un restaurant cool din centrul orașului purtând un scrunchie!”. Ei bine, Carry, vorbele tale sigur nu se mai aplică: elasticele de păr „scrunchie” au revenit la modă!

În cazul în care nu știi ce este acela un „scrunchie”, lămurim problema acum pentru a știi exact dacă vrei să ții pasul cu acest trend: este un elastic de păr îmbrăcat într-un material textil larg, de obicei bumbac, catifea sau mătase. Cu siguranță l-ai văzut măcar o dată (chiar dacă nu îi știai denumirea) pentru că a făcut furori în anii ’90 și nu numai.

Deși pentru multe dintre noi este unul dintre trendurile din anii ’90 pe care îl regretăm și nu înțelegem cum de am purtat așa ceva (poate doar pentru că erau foarte comode și nu rupeau părul), se pare că elasticele „scrunchie” au revenit la modă. Le-am văzut pe podiumuri, tot mai multe celebrități la poartă, iar Instagram-ul este plin de idei de le confecționa sau purta.

Însă un lucru trebuie să stabilim: chiar dacă „scrunchie-urile” revin, nu înseamnă că și coafura din anii ’90 care le-a consacrat revine. Uită de coada ponytail laterală! Coafurile în care este integrat acum accesoriul de păr al copilăriei sunt mult mai stylish sau mai lejere. Ia exemplu de la modelele de pe podiumurile săptămânilor de modă sau de la celebrități precum Bella Hadid, Kate Beckinsale, Selena Gomez sau Jennifer Lopez.

Chiar dacă ideea de a purta din nou „scrunchie” nu te încântă deloc, aruncă totuși un ochi în galeria foto pentru a vedea cum se poartă acest accesoriu în 2017 și cum ar trebui să arate o coafură cu el!

Foto: Hepta, Instagram

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro